Stadion Green Point

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Stadion Green Point
Lokasi Cape Town, Afrika Kidul
Pemilik Kutha Cape Town
Operator Diumumkan kemudian
Permukaan Rumput
Biaya konstruksi 2,85 milyar Rand Afrika Kidul
Arsitèk Arsitek GMP
Kapasitas 68.000 (bal-balan)

Stadion Green Point sing dumunung ing kutha Cape Town, Afrika Kidul iku sawijining stadion. Jroning tahap perancangan stadion kasebut dirujuk minangka "Stadion Renaisans Afrika" (Inggris: 'African Renaissance Stadium').

Stadion lan Piala Donya FIFA[sunting | sunting sumber]

Stadion dumunung ing Green Point, ing antara Signal Hill lan Samudra Atlantik, cedhak pusat kutha Cape Town lan Victoria & Alfred Waterfront, papan blanja wisatawan sing populer ing panggonan kasebut. Stadion iki nduwèni kapasitas watara 68.000 kursi. Stadion iki uga kahubung karo pesisir segara nganggo dalan anyar, Granger Bay Boulevard, lan dilingkungi taman kutha sing jembaré 60 hektar.

Ing Piala Donya, stadion iki kanggonan 5 pertandingan babak penyisihan grup, siji pertandingan babak kaloro, siji pertandingan prapat final lan siji pertandingan semi-final.


Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

33°54′19″S 18°24′31″E / 33.90528°S 18.40861°E / -33.90528; 18.40861