Stadion FNB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Stadion Bank Nasional Pertama
Lokasi Johannesburg, Afrika Kidul
Koordinat 26°14′5.27″S 27°58′56.47″E / 26.2347972°S 27.9823528°E / -26.2347972; 27.9823528Koordinat: 26°14′5.27″S 27°58′56.47″E / 26.2347972°S 27.9823528°E / -26.2347972; 27.9823528
Pelepasan tanah 1986
Dibuka 1987
Direnovasi 2009
Ditutup Isih dibuka
Dihancurkan Isih dibuka
Pemilik Asosiasi Bal-balan Afrika Kidul
Operator Asosiasi Bal-balan Afrika Kidul
Permukaan Rumput
Biaya konstruksi 200 juta Dolar AS (renovasi 2009)
Arsitèk Schlaich Bergermann und Partner
Kapasitas 94.700 (Bal-balan)
Pemakai
Afrika Kidul


Stadion First National Bank (Inggris: First National Bank Stadium utawa FNB Stadium utawa Soccer City) iku sawijining stadion sing dibangun taun 1987, lokasiné ing Johannnesburg, Afrika Kidul. Stadion iki minangka pusat kanggo Asosiasi Bal-balan Afrika Kidul (SAFA). Minangka stadion bal-balan-spesifik, FNB Stadium bisa nampung 78.000 pamirsa ing papan lungguh awangun èmbèr plastik. Stadion iki nduwèni kapasitas katelu paling gedhé ing Afrika. Prastawa tandhing bal-balan sing paling gedhé ing Afrika Kidul dimainaké ing FNB lan papan luwih apik lan cocok kanggoné prastawa iki tinimbang ing Ellis Park sing dumunung ing sacedhaké, yaiku papan kanggo final Piala Donya Rugby 1995.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Stadion Olimpiade Berlin
Flag of Germany.svg Berlin, Jerman
Papan Penyelenggaraan Pertandingan Final
Piala Donya FIFA

2010
Diganti déning:
Stadion Maracanã
Flag of Brazil.svg Rio de Janeiro, Brasil
Sing mengku  sadurungé:
Stade El Menzah
Flag of Tunisia.svg Tunis, Tunisia
Papan Penyelengaraan Pertandingan Final
Piala Afrika

1996
Diganti déning:
Stadion 4 Agustus
Flag of Burkina Faso.svg Ouagadougou, Burkina Faso


26°14′5.27″S 27°58′56.47″E / 26.2347972°S 27.9823528°E / -26.2347972; 27.9823528

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stadion_FNB&oldid=826804"