Menyang kontèn

Uniqlo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Uniqlo Co., Ltd.
株式会社ユニクロ
TypeAnak perusahaan
IndustryFèsyen
Founded2 Juni 1984; 40 taun kapungkur (1984-06-02)
HeadquartersSayama, Yamaguchi City, Yamaguchi, Jepang
Products
Number of employees
30.000 (2023) Edit this on Wikidata
ParentFast Retailing Co., Ltd.
Websitewww.uniqlo.com

Uniqlo Co., Ltd. (株式会社ユニクロ Kabushiki-gaisha Yunikuro?) (US /ˈjuːnikl/ YOO-nee-kloh;[1] Japanese pronunciation: [jɯnikɯɾo]) yaiku perusahaan Jepang ing perencanaan produk, produksi, distribusi busana kasual.[2] Perusahaan iku minangka anak perusahaan saka Fast Retailing Co., Ltd.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Perusahaan sing berbasis ing Yamaguchi, Ogori Shōji (sing nganti saiki, ngoperasikake toko busana pria sing diarani "Men's Shop OS") didegake ing Maret 1949 ing Ube, Yamaguchi.[4]

Ing 2 Juni 1984, Tadashi Yanai mbukak toko busana kasual kapisan ing Fukuro-machi, Naka-ku, Hiroshima kanthi jeneng "Unique Clothing Warehouse".[5] Wiwitane, merek kasebut bakal didaftar minangka singkatan kanggo "unique clothing".[6] Nanging, ing taun 1988, sajrone administrasi ing Hong Kong kanggo ndhaptar merek, staf sing tanggung jawab registrasi salah maca "C" minangka "Q", lan mula jeneng merek kasebut lair.[7] Tadashi Yanai banjur ngganti jeneng toko dadi "uniqlo" ing Jepang.[8] Ing September 1991, jeneng perusahaan diganti saka "Ogori Shōji" dadi "Fast Retailing", lan ing April 1994, ana luwih saka 100 toko Uniqlo sing beroperasi ing saindhenging Jepang.[butuh sitiran]

Ekspansi[besut | besut sumber]

Toko Uniqlo ing Senayan City, Jakarta Pusat.

Langkah kapisan kanggo ekspansi ing njaba Jepang ditindakake kanthi mbukak kantor Uniqlo ing Shanghai ing April 1999.[9] Toko kapisan ing njaba Jepang yaiku toko Uniqlo Shanghai sing dibukak ing September 2002 ing Shanghai.[9]

Uniqlo mbukak toko flagship global ing kutha-kutha utama ing saindenging donya:

Dhaptar toko kapisan Uniqlo ing njaba Jepang lan taun dibukak:

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hyde, Katherine (26 April 2007). "Uniqlo: From Tokyo to New York to Global Brand". Japan Society. Diarsip saka asliné ing 9 Juli 2013. Dibukak ing 22 Dhésèmber 2012.
  2. "About Uniqlo | UNIQLO". Diarsip saka asliné ing 12 Maret 2018. Dibukak ing 11 Maret 2018.
  3. "Group Companies | FAST RETAILING CO., LTD". Diarsip saka asliné ing 28 Juni 2011. Dibukak ing 11 Maret 2018.
  4. "1949-2003 | FAST RETAILING CO., LTD". Diarsip saka asliné ing 25 September 2009. Dibukak ing 11 Maret 2018.
  5. White, Gillian B. (13 Maret 2019). "Why Urban Millennials Love Uniqlo". Diarsip saka asliné ing 14 Maret 2019. Dibukak ing 14 Maret 2019.
  6. Kawase, Kenji (23 Oktober 2014). "Uniqlo's Hong Kong role models are failing the test of time" (ing basa Inggris). Diarsip saka asliné ing 28 Mèi 2019. Dibukak ing 28 Mèi 2019.
  7. "UNIQLO Logo Designed By Kashiwa Sato" (ing basa Inggris). 26 Juli 2018. Diarsip saka asliné ing 14 Juni 2021. Dibukak ing 20 Januari 2020.
  8. 寫錯公司名 將錯就錯作品牌 (ing basa Jepang). Diarsip saka sing asli ing 27 November 2015.
  9. a b "History 1949–2003". Fast Retailing. Dibukak ing 14 Juli 2013.
  10. "History 2006". Fast Retailing. Dibukak ing 14 Juli 2013.
  11. a b c "History 2009". Fast Retailing. Dibukak ing 14 Juli 2013.
  12. a b c d e "History 2010". Fast Retailing. Dibukak ing 14 Juli 2013.
  13. a b c "History 2011". Fast Retailing. Dibukak ing 14 Juli 2013.
  14. a b c "History 2012". Fast Retailing. Dibukak ing 14 Juli 2013.
  15. a b c "History 2005". Fast Retailing. Dibukak ing 14 Juli 2013.
  16. "History 2007". Fast Retailing. Dibukak ing 14 Juli 2013.
  17. "Mengusung Prinsip "Made for All"". Tempo. 24 Juni 2013. Diarsip saka sing asli ing 9 Fèbruari 2014. Dibukak ing 14 Juli 2013.

Pranala njaba[besut | besut sumber]