Square Enix

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Square Enix Co., Ltd.
Terbuka (TYO: 9684)
Indhustri Permainan komputer dan video
Buku dan majalah (hanya di Jepang)
Diyasa 1 April 2003 (merger antara Square Co., Ltd. dan Enix)
Kantor gedhé Tokyo, Jepang
Wong kunci
Yasuhiro Fukushima, Ketua Umum Kehormatan
Yoichi Wada, Présidhèn dan CEO
Keiji Honda, Wakil Présidhèn Eksekutif
Wijil Seri Final Fantasy
Seri Dragon Quest
Olèh-olèhan $598,3 juta USD (Berkas:green up.png227% FY '03 hingga '04)
Cacah karyawan
3.050 (per 31 Maret 2006)
Slogan N/A
Sana jaringan www.square-enix.com

Square Enix (Basa Jepang: スクウェア・エニックス Sukuuea Enikkusu) inggih punika sèbuah produsen permainan video lan manga Jepang. Square Enix sangat misuhur kanggé seri permainan role-playing gamenya, kalèbèt seri Final Fantasy lan seri Dragon Quest (wiwitanipun dipuntèpang asma Dragon Warrior ing Amérika Utara).

Square Enix inggih punika hasil saking gègayutan perusahaan Square Co., Ltd. lan Enix ing tanggal 1 April 2003. Secara resmi Enix narik Square, ing pundhi para pemegang saham Square nampi 0,81 pérangan saham ing perusahaan ènggal punika ménawi para pemegang saham Enix nampi pérangan satu-banding-satu. ananging, posisi-posisi pimpinan ing struktural perusahaan ènggal punika dipunlinggihi déning pèjabat-pèjabat inggil saking Square, kalèbèt présidhèn Square Yoichi Wada, ingkang dipuntunjuk dados présidhèn perusahaan ingkang ènggal.

Perkembangan Perusahaan[besut | besut sumber]

Square Enix beroperasi perdaerah, kalèbèt Square Enix, Inc. (kanggé sadaya Amérika Lor) lan Square Enix Ltd (kanggé Éropah lan daerah sanèsipun ingkang ngginakaken sistem televisi-PAL). Ing Juli 2003, Square Enix gantos kantor utamanipun ing Yoyogi, Shibuya-ku, Tokyo. Ing Maret 2004, Square Enix angsal UIEvolution, Inc. kanggé nguaatken peken wirelesssipun. Ing 22 Agustus 2005 Square Enix ngumumake pengakuisisian Taito Corporation, ingkang dipuntepang kaliyan permainan arcade, Space Invaders lan seri Bubble Bobble.ing September 28, 2005, Square Enix nguasai Taito kanthi sadayanipun. Ing Januari 2005, perusahaan lebaraken operasi ing Beijing, Cina kaliyan yasa Square Enix (China) Co., Ltd dados Cabang ingkang madeg piyambak.

Perusahaan kasebut ugi gadahi kendali bisnis ing Community Network Software Engine of Beijing, China ingkang fokusaken ing jaringan middleware kanggé permainan.

Properti[besut | besut sumber]

Komputer lan permainan video[besut | besut sumber]

Artikel Utama: Pratélan permainan Square Enix:Square Enix

Manawi punika, Properti permainan video Square Enix inggih punika aset ingkang paling berharga. Square Enix Dragon Quest dipunduga inggih punika ser permainan terpopuler kaping kalih ing jepang sasampunipun Pokemon, lan saben medalaken ingkang énggal saking seri punika, penjualannya mencapai rekor tingkat penjualan tertinggi di Jepang. Dragon Quest telah kasade langkung saking 40 Yuta unit ing sadaya donya kaliyan sawatawis 39 yutanan saking Jepang. Ananging kadhos pundhi Final Fantasy saged dipunsebat dados aset paling berharga gadahanipun Square Enix, kaliyan total penjualan ing sadaya donya ngelangkungi saking 68 yuta unit.[1]. ingkang énggal saking Square Enix ingg [ih punika [Kingdom Hearts|Kingdom Hearts]] (pangrembakan dipunlampahi kaliyan Disney Buena Vista Games) sampun dados populer ing sadaya donya lan nambahaken malih aset ingkang berharga kanggé perusahaan Ing Mèi 2004, Square Enix ngumumaken cancut taliwanda Sony Online Entertainment kanggé hak penerbitan ing Jepang kanggé EverQuest II. ing 2006, Square Enix telah mproduksi permainan kanggé Sony PlayStation 2, Nintendo GameCube, lan Microsoft Xbox 360 video game consoles, ugi kanggé Nintendo Game Boy Advance, Nintendo DS lan PlayStation Portable(PSP) handheld game console. Perusahaan sampun ngumumaken iah-irahan permainan ingkang badhé dateng kanggé PlayStation 3, lan Wii, makaten ugi kanggé Xbox 360. Kangge Tambahan, punika ugi sampun menerbitkan permainan kanggé Microsoft Windows berbasis personal computer, lan kanggé warna-warna model Telepon genggam. Permainan telepon genggam Square Enix wonten ing jaringan Vodafone ingkang panggènan ing pinten-pinten nagara Éropah, termasuk Britania Raya, Spanyol, lan Perancis. kalih dasa gangsal permainan video Square Enix dipunlebetake ing jajaran peringkat 100 besar permainan video ing majalah Famitsu, kaliyan pitu ing antawisipun mlebet ing 10 peringkat teratas [2].ing pundhi kathah ingkang permainan Final Fantasy lan Dragon Quest. Final Fantasy inggih punika permainan tersukses buatan Square Enix ingkang dipundeeki dateng Dragon Quest ing peringkat kaping kalih.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Square Enix