Pokémon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Pokemon)
Pokémon
200px
Logo Pokémon versi internasional.
Panganggit Satoshi Tajiri
Sesirah asli Pocket Monsters (ポケットモンスター Poketto Monsuta?)
Pamertal Pokémon USA Inc.
Viz Communications
Pametha Ken Sugimori[1]
Nagara  Jepang
 Amérika Sarékat
Basa Jepang/Inggris
Subyèk Fiksi ilmiah
Gènre Fantasi/Petualangan
Pangecapan The Pokémon Company
Nintendo
Game Freak
Creatures Inc.
Tanggal babar
1995–saiki
Tanggal babar
basa Inggris
1998–saiki
Mobil Toyota edisi spesial Pikachu

Pokémon ya iku salah sijining media franchise sing diduweni déning perusahaan video game Nintendo lan diciptakaken déning Satoshi Tajiri ing 1995. Asliné Pokémon iku dolanan video game sing identik karo konsol Game Boy. Pokémon iku video game paling sukses kaloro ing donya sawise serial Mario sing diciptakaken déning Nintendo. Sauntara yèn dibandhingake karo sing liyane, Pokémon minangka franchise serial paling laris katelu ing donya sawise James Bond (karya Ian Fleming) lan Transformers (karya Hasbro), sing isih terus mlaku lan di-update sairing mlakune zaman. Pokémon franchise dhéwé muncul jroning werna-werna rupa, ya iku anime, manga, trading cards, buku, mainan, lan isih akèh liyane. Media franchise iki ngrayakake ulang tahune sing ka sepuluh ing tanggal 27 Februari 2006. Lan ing 23 April 2008, omzet penjualan video game Pokémon wis ngancik 180 juta kopi, ngluwihi asil adole video game Transformers.

Jeneng Pokémon iku jeneng romanisasi saka jeneng Jepang "Pocket Monsters" (Poketto Monsuta). Panyebutan "Pokémon" wis ngarujuk ing 493 spesies fiksi sing muncul ing kabèh seri Pokémon. Kaya tembung deer lan sheep, panyebutan tembung singular lan plural Pokémon ing basa Inggris ora ana bedane. Tembung Pokémon ing basa Inggris bisa ngarujuk marang siji Pokémon wae utawa luwih saka siji.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ 251 saka total 493 karakter Pokémon didesain lan digambar déning Ken Sugimori.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Pokémon ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pokémon&oldid=1078918"