Rawa Badhak Lor, Koja, Jakarta Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rawa Warak Lor
Kalurahan
Nagara  Indonésia
Provinsi Jakarta
Kutha Jakarta Lor
Kacamatan Koja
Jembar 133.38 HA
Cacah padunung 37.614 Jiwa
Kapadhetan -


Rawa Warak Lor (basa Indonésia: Rawa Warak Utara) iku kalurahan ing kacamatan Koja, Jakarta Lor, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki duwé kodhe pos -. Kalurahan iki kang ndunungi cacahé... jiwa lan jembar wewengkon... km2.

Kalurahan iki wewatesan karo Dl. Cipeucang Raya ing Kalurahan Koja ing sisih lor, Dalan Yos Sudarso ing Kacamatan Tanjung Priok ing sisih kulon, Kali Pinang ing Kalurahan Lagoa lan Kalurahan Tugu Lor ing sisih wétan, sarta Kali Layar ing Kalurahan Rawa Warak Kidul ing sisih kidul. Kalurahan iki kang ndunungi 37.614 jiwa lan jembar wewengkon 133.38 km2, nyakup 14 Rukun Warga lan 119 Rukun Tetangga.

Kalurahan Rawa Warak Lor duwé kodhe pos 14230.

Sajarah[besut | besut sumber]

Jeneng Rawa Warak dikira-kira asal saka tembung basa Sundha rawa badag, kang tegesé rawa kang gedhé/amba.[1] Ing sisih paling wétan kutha Jakarta (jeneng lawas: Batavia) biyèn ana laladan rawa-rawa kang amba.

Kalurahan Rawa Warak Lor wujud asil pamecahan saka Kalurahan Rawa Warak, miturut Surat Kaputusan Gubernur Provinsi Daerah Khusus Ibukota Jakarta Nomer: 1251 Taun 1986 ngenani Pemecahan Penetapan Wates wewengkon, Owah-owahan jeneng Kalurahan kang kembar, Panetepan Jembar wewengkon Kalurahan-Kalurahan ing Daerah Khusus Ibukota Jakarta. Kalurahan Rawa Warak Lor tetep wujud péranganing wewengkon Kacamatan Koja, Kutha Administrasi Jakarta Lor, kaya déné Kalurahan Rawa Warak sadurungé.

Padunung[besut | besut sumber]

Padunung Kelurahah Rawa Warak Lor dumadi saka manéka Suku lan adat istiadat sarta pakulinan kang warna-warna kang mrebawani marang kauripan sadina-dina.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Didit, Hutan Rawa yang Berubah Jadi Kota, BeritaJakarta.com — Media Online Pemprov DKI Jakarta, 6 November 2009. Diakses 24 September 2010.