Marunda, Cilincing, Jakarta Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marunda
Kalurahan
Nagara  Indonésia
Provinsi Jakarta
Kutha Jakarta Lor
Kacamatan Cilincing
Jembar 7,92 km2
Cacah padunung 2.646 KK
Kapadhetan -


Marunda iku kalurahan ing kacamatan Cilincing, Jakarta Lor, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki duwé kodhe pos-. Kalurahan iki kang ndunungi cacahé 2.646 KK lan jembar wewengkon 7,92 km2[1].

Kalurahan iki wewatesan karo Segara Jawa ing sisih lor,... ing sisih kulon, Kabupatèn Bekasi ing sisih wétan lan Kalurahan Rorotan ing sisih kidul.

Ing kalurahan iki dumunung STIP (Sekolah Tinggi Ilmu Pelayaran) lan KBN (Kawasan Berikat Nusantara) Marunda. Miturut carita turun-temurun ing panggonan iki dumunung Si Pitung, Jagoan Betawi.

Kajaba iku ing Marunda dumunung masjid Al Alam kang dibangun wiwitan abad angka 17 lan arsitèkturé wujud gabungan saka arsitèktur tradhisional Indonésia, arsitèktur Moor lan Éropah[2].

Kayadéné tlatah pasisir liya, tlatah Marunda iki uga kerep katerjang banjir rob[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]