Préfèktur Tottori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Prefektur Tottori)
Peta Prefektur Tottori
Prefektur Tottori
Prefektur Tottori
Basa Jepang: 鳥取県; Tottori-ken
{{{Rōmaji}}}
Lokasi Tottori ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota
Wilayah
Pulo Honshu
Gubernur Yoshihiro Katayama
Luas (peringkat) km² ()
 - % perairan 0,7%
Penduduk  (1 Desember 2002)
 - Populasi 618.727 (ke-47)
 - Kepadatan 176 /km²
Distrik 5
Munisipalitas 19
ISO 3166-2 JP-31
Situs web www.pref.tottori.jp/
english/
Simbol prefektur
 - Bunga Bunga pohon Pir (Pyrus)
 - Pohon Daisenkyaraboku (T. cuspidata var. nana)
 - Burung Bebek Mandarin (Aix galericulata)
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Tottori
Lambang Prefektur Tottori
CithakanPembicaraanPortal Jepang
Guguk pasir Tottori

Prefektur Tottori (鳥取県 Tottori-ken?) inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing bagéyan lor-wétan wewengkon Chugoku, mliginipun ing sisih wétan laladan San-in ing Pulo Honshu [1][2]. Prefektur Tottori gadhah cacah penduduk ingkang paling sekedhik ing antawisipun sadaya prefektur ing Jepang. Kutha krajannipun punika kutha Tottori ingkang rumiyinipun mekar saking kutha ing sakiwa tengenipun Astana Tottori. Produk tetanèn unggulan Prefektur Tottori inggih punika woh pir Nijisseiki ingkang kondhang ing Jepang amargi raosipun ingkang écho. Produk tetanèn sanèsipun punika woh pir jinis Kōsui, nagaimo, lokyo, godhong bawang lan semangka. Guguk pasir Tottori punika papan pariwisata ingkang kawéntar ing Prefektur Tottori.

Geografi[besut | besut sumber]

Prefektur Tottori bageyan kilèn winatesan kalihan Prefektur Shimane, ing bagéyan wétan winatesan kalihan Prefektur Hyogo lajeng ing sisih kidul kalihan Prefektur Hiroshima, Prefektur Okayama, lan Prefektur Hyogo. Prefektur Tottori gadhah garis pasisir kalihan Laut Jepang (Laut Timur) sarta gadhah dhataran inggih ing laladan pagunungan Chugoku. WIlayah Prefektur Tottori punika dipunperang dados tigang bagéyan, laladan bagéyan kilèn kanthi pusta kutha Yonago lan kutha Sakaiminato, laladan bagéyan tengah kanthi pusat kutha Kurayoshi, lan laladan bagéyan wétan kanthi pusat kutha Tottori. prefektur Tottori kagungan laladan tetanèn ingkang wiyar wonten ing dhataran andhap Tottori, dhataran adnhap Kurayoshi lan dhataran andhap Yonago. Gunung Daisen (1.729 m) kalebet gunung paling inggil ing Prefektur Tottori, lajeng Gunung Hyōnosen (1.509,6 m) lan Gunung Nagi (1.255 m). Ilining toya lèpèn sadaya tumuju ing Laut Jepang, kutha Tottori ngliwati Lèpèn tenjin, lan kutha kutha Yonago dipunliwati déning Lèpèn Hino.

Pendidikan[besut | besut sumber]

Transportasi[besut | besut sumber]

Papan anggegana[besut | besut sumber]

Jaringan sepur (kereta api)[besut | besut sumber]

JR-West[besut | besut sumber]

Chizu Express[besut | besut sumber]

Wakasa Railway[besut | besut sumber]

Kereta lokal ing dhistrik Yazu antawisipun kutha Yazu lan kutha Wakasa.

Budaya[besut | besut sumber]

Festival[besut | besut sumber]

Papan pariwisata[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  2. ^ (id) Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  3. ^ (id) Petualangan di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]