Menyang kontèn

Ordinariat Militèr Paraguay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Militer Paraguay

Obispado de las Fuerzas Armadas y la Policia Nacional del Paraguay
Lokasi
NagaraParaguay
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké20 Dhesember 1961 (62 taun kepungkur)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskopsede vacante
Administrator ApostolikMgr Adalberto Martínez Flores

Kabiskopan Tentara lan Kapulisian Nasional Paraguay (Spanyol: Obispado de las Fuerzas Armadas y la Policia Nacional del Paraguay) yaiku ordinariat militer Greja Katulik Roma. Gumantung marang Tahta Suci, kabiskopan kasebut ngawenehi layanan pastoral marang umat Katulik sing nyambut gawe ing Angkatan Bersenjata Paraguay lan kaluwargane.

Riwayat[besut | besut sumber]

Kabiskopan kasebut didegake minangka vikariat apostolik ing 20 Dhesember 1961, nanging vikar kapisane dilantik ing 7 Dhesember 1965. Kabiskopan kasebut dimunggahke dadi ordinariat militer ing 21 Juli 1986.

Referensi[besut | besut sumber]