Olahan Pakistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Nihari lan Halwa Puri sarapan iku misuwur ing masarakat ing Lahore .

Masakan Pakistani ( Basa Urdu: پاکستانی پکوان ) bisa ditondoi kanthi campuran macem-macem tradhisi masak regional saka benua India, Asia Tengah uga unsur-unsur warisane Mughal . [1] [2] Ing macem-macem masakan sing asalé saka Pakistan 's suku lan budaya bhinéka.

Sarapan khas Pakistan, sing diarani lokal nashtā ( ناشتہ‎ ), kalebu endhog (rebus / scrambled / goreng / omelet), irisan roti utawa roti, parathas, sheermal karo teh utawa lassi, kulcha kanthi chole, qeema (daging cincang), woh-wohan mangsan ( mangga, apel, melon, pisang, lan liya-liyane), susu, madu, mentega, selai, shami kebab utawa kacang-kacangan . Kadang sarapan kalebu barang panggang kaya bakarkhani lan rusks . Sajrone preinan lan akhir minggu, halwa poori lan kacang -kacangan sok dipangan. Ing Punjab, sarson ka saag (godhong mustar) lan maakai ki roti (roti jagung) minangka favorit lokal. Masyarakat Punjabi uga seneng khatchauri, jajanan gurih sing diisi keju. Pakistan ora beda karo negara-negara Asia liyane, ing pangertene panganan daging dipangan minangka sarapan, utamane nalika preinan. Sarapan Minggu tradisional bisa uga Siri-Payay (endhas lan sikil wedhus utawa sapi) utawa Nihari ( نہاری‎ ) (sajian sing dimasak sewengi supaya daginge empuk banget. Jeneng "Nihari" asale saka tembung Arab "Nihar", tegese "Day" utawa "Day break". ) Akeh wong sing biasane nggunakake "Bong" (kari Shank) nalika dina Minggu awan.

Peshwari naans sing digawe anyar ing tandoor (open oven)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Taus-Bolstad, S (2003), Pakistan in Pictures. Lerner Publishing Group. ISBN 978-0-8225-4682-5
  2. Jonathan H. X. Lee, Kathleen M. Nadeau Encyclopedia of Asian American Folklore and Folklife, Volume 1 page 973 ABC-CLIO, 2011 ISBN 0313350663, 9780313350665