Kulcha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kulcha
Kulchachole.jpg
Kulcha with chole from India.
JinisFlatbread
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaPunjab region
Woworan pokokMaida flour
Buku masakan: Kulcha  Médhia: Kulcha

Kulcha digawe saka glepung maida, banyu, jiwit lan agen ragi (ragi utawa adonan kulcha lawas), dicampur nganggo tangan kanggo nggawe adonan kang kenceng banget. Adonan iki ditutup nganggo kain teles banjur ditinggal nganti udakara sajam utawa luwih ing papan kang anget. Asil kasebut yaiku ragi glepung gandum nanging ora akéh. Glepung ditumbuk maneh nganggo tangan banjur digulung nganggo pin rolling menyang bentuk kang rata lan bunder. Iki dipanggang ing oven lempung lempung (" tandoor ") nganti rampung. Nalika dipanggang, asring disikat karo butter utawa ghee, sanajan ora prelu. Banjur dipangan nganggo kari India wae. Miginipun, kari ayam pedas kang dikenal minangka chole minangka sajian pilihan kanggo dipangan karo kulcha. [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Plain Kulcha Recipe". Diarsip saka sing asli ing 17 March 2015. Dibukak ing 18 March 2016.