Bakarkhani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bakarkhani
Bakarkhani.jpg
Bakarkhani being made in Dhaka, Bangladesh. They can be seen lining the walls of the tandoor oven.
Jeneng liyanéShukha
JinisBread
AjanganAppetizer/Dessert
Panggonan asalBangladesh (Sylhet[1] and Old Dhaka)
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent
Olah-olahan nasional gegayutanBangladesh, India and Pakistan
Woworan pokokDough, ghee, milk, sugar (optional)
VariasiGao-joban, Shuki (shukha), Nimshuki, Kaicha-ruti, Mulam, Chinshuki, Kashmiri
Buku masakan: Bakarkhani  Médhia: Bakarkhani

Bakarkhani (basa Banggala: বাকরখানি, salin aksara Bakorkhani ) Utawa baqarkhani, uga dikenal minangka bakar Khani roti, iku nglukis, spiced flatbread sing asalé ing modern-dina Bangladesh sak periode Mughal . Kanthi oyot ing Dhaka Tua, roti wis ngembangake maneka varian regional ing saindenging bawana India . Minangka cemilan sarapan sing umum banget ing Old Dhaka, sing uga misuwur ing. [1] Ing njaba Dhaka, Bakarkhani siyap ing festival agama Islam tartamtu lan saiki misuwur minangka roti legi ing benua kasebut . [2]

Bakarkhani meh biskuit kaya tekstur, kanthi kerak sing atos. Bahan utamane yaiku glepung, semolina, gula, molase direndhem ing safron, wiji poppy utawa nigella, uyah, lan ghee (mertega sing diklarifikasi).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "বাকরখানি: অমর প্রেমের কাহিনী". The Daily Janakatha (ing basa Bengali). 21 Jan 2017.
  2. Shinwari, Sher Alam. "Local pizza, Bakarkhani bread gaining popularity". Dawn. Pakistan. Dibukak ing 24 February 2020.