Tandoor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panci lempung lan perakitan

A tandoor ( /tænˈdʊər/ utawa /tɑːnˈdʊər/ ) uga dikenal minangka tannour punika lempung bentuke silinder utawa logam open digunakake ing masak lan baking. Tandoor digunakake kanggo masak ing Asia Kidul, Tengah, lan Kulon, uga ing Kaukasus Selatan . Panas kanggo tandoor tradisional digawe dening areng utawa geni kayu, ngobong ing njero tandoor dhewe, saengga nyedhiyakake panganan supaya bisa urip, masak panas sing sumringah, lan hawa panas, masak konveksi, lan ngrokok ing lemak lan jus panganan sing netesna areng. Suhu ing tandoor bisa nyedhaki 480 ° C (900 ° F), lan umume oven tandoor tetep surem nganti suwe kanggo njaga suhu masak sing dhuwur. Desain tandoor minangka wujud transisi ing antarane oven bumi sementara lan oven masonry bidang horisontal. Tandoor biasane digunakake ing restoran nalika tandoor sing luwih cilik lan tandoor listrik mlebu omah.