Gulab jamun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gulab jamun
Gulaab Jamun (homemade!) bright.jpg
Gulab jamun topped with almond slivers
Jeneng liyanéGulab jaman (Northern India/Pakistan), lal mohan (North India/Nepal), Gulap jam/Kala Jam (Odisha), kalojam (Eastern India/Bangladesh), gulaabujaanu in Maldives
AjanganDessert
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent, Mauritius, Fiji, southern and eastern Africa, the Caribbean, the Malay Peninsula
Hawa ajanganHot, cold, or either at room temperature
Woworan pokokKhoa, saffron
VariasiPantua, kalo jam
Buku masakan: Gulab jamun  Médhia: Gulab jamun

Gulab jamun (uga dieja gulaab jamun ) yaiku sawijining jajanan kang manis - adhedhasar susu saka bawana India, lan jinis mithai, populer ing India, Nepal, Pakistan (ing endi diarani gulab jamun ), Maladewa (ing endi dununge ) dikenal minangka gulaabujaanu ), lan Bangladesh (ing endi kondhang minangka gulab jam)[butuh sitiran] ), uga Myanmar . Uga umum ing negara-negara kanthi populasi akeh sing duwe warisan Asia Kidul, kaya ta Mauritius, Fiji, Semenanjung Melayu, Inggris Raya, Afrika Selatan, lan negara-negara Karibia Trinidad lan Tobago, (ing endi diarani rasgulla ), Guyana, lan Suriname . Utamane digawe saka padatan susu, tradisional saka khoya, yaiku susu sing dikurangi dadi konsistensi adonan sing empuk. Resep modern sing saiki mbutuhake susu sing garing utawa bubuk tinimbang khoya. Iki asring dihiasi nganggo kacang garing kaya ta almond lan mete kanggo nambah rasa.