Menyang kontèn

Chapli kebab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Chapli kabab
A plate of chicken chapli kababs with garnish
Jeneng liyanéPeshawari Chapli kabab
JinisKebab
AjanganAppetiser, main course or side dish
Panggonan asalSouth Asia[1]
Olah-olahan nasional gegayutanPakistani,[1] Afghan,[1] Indian[1]
Woworan pokokMinced beef, mutton, or chicken
Woworan kang lumrah kaanggoVarious herbs and spices
Buku masakan: Chapli kabab  Médhia: Chapli kabab
Kabab daging sapi Chapli dadi restoran ing Balti ing Birmingham, Inggris.

Chapli Kebab utawa Kabab ( Pashto: چپلي کباب‎ ) [lower-greek 1] [lower-greek 2] yaiku kebab cincang gaya Pashtun, biasane digawe saka daging sapi, daging domba utawa daging pitik kanthi macem-macem rempah-rempah kanthi bentuk patty . Asale saka Peshawar, ing Khyber Pakhtunkhwa provinsi Pakistan, lan uga dikenal ing KPK minangka Pekhawri Chapli Kabab utawa Peshawari Chapli Kabab . [2] [1]

Kabab Pekhawri Chapli digawe nganggo daging sapi lan minangka jajanan pinggir dalan sing populer ing saindenging Khyber Pakhtunkhwa lan wilayah liyane ing Pakistan, uga ing sisih wétan Afghanistan lan sawetara wilayah India . [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Tirmizi, Bisma (19 March 2014). "Food Stories: Chapli kabab". Dawn. Dibukak ing 25 July 2016. The province formerly known as NWFP and the eastern region of Afghanistan can proudly lay claim to the spicy flat meat beef patty, however, it stands as a favourite throughout Pakistan and India.
  2. Burman, Divya. "Peshawari Chappali Kebab". NDTV Food. Dibukak ing 25 July 2016.