Olahan Liechtenstein

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Alec

Masakan Liechtensteiner minangka salah sawijining jinis olahan arupa masakan Liechtenstein . Masakan iki macem-macem lan dipengaruhi karo masakan ing negara-negara cedhak, khususe Swiss lan Austria, [1] lan uga dipengaruhi karo masakan Eropa Tengah . Keju lan sup minangka bagean integral saka masakan Liechtensteiner. Produk susu uga umum ing masakan negara kasebut, amarga industri susu sing akeh . [2] Sayuran umum kalebu sayuran ijo, kentang lan kubis. Daging sing akeh dikonsumsi kalebu daging sapi, daging pitik lan daging babi. Ngonsumsi telung panganan saben dina iku umume, lan panganan asring resmi.

Panganan lan pasugatan umume[besut | besut sumber]

Muesli minangka panganan sarapan umum ing masakan Liechtensteiner [2]

Omben-omben umum[besut | besut sumber]

  • Bir [2]
  • Kakao
  • Warung
  • Susu – dikonsumsi minangka omben-omben dening akeh wong Liechtenstein
  • Anggur

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Ver Berkmoes, Ryan (2007). Western Europe 8th Edition. Lonely Planet. p. 825. ISBN 978-1741042344. Dibukak ing January 31, 2013. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "LP" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. a b c d Jacob, Jeanne; Ashkenazi, Michael (2007). The World Cookbook for Students, Volume 1. Greenwood Publishing Group. pp. 110–111. ISBN 978-0313334559. Dibukak ing January 31, 2013. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "WC" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "WC" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "WC" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. "Gastronomy in Liechtenstein". Studycountry (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-11-09.
  4. "Liechtenstein Cuisine." Europe-today.com. Accessed July 30, 2011.