Schnitzel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Schnitzel
Breitenlesau Krug Bräu Schnitzel.JPG
Schnitzel
Woworan pokokMeat
Woworan kang lumrah kaanggoFat
VariasiWiener Schnitzel
Buku masakan: Schnitzel  Médhia: Schnitzel

Schnitzel minangka salah sawijining olahan jinis irisan daging sing tipis (utawa alternatif vegetarian, kayata keju ) sing digoreng nganggo lemak. Daging biasane diencerake kanthi dibungkus nganggo alat aduk daging . Umume, daging diwenehi roti sadurunge digoreng. Schnitzel roti paling populer ing pirang-pirang negara lan digawe nganggo daging sapi, daging babi, daging pitik, daging sapi, daging sapi, kalkun, keju utawa protein sayuran bertekstur minangka alternatif vegetarian utawa vegan . Iku mirip banget karo escalope sajian ing Prancis, tonkatsu ing Jepang, lan milanesa Italia, Meksiko, Uruguay, Paraguay, Argentina, Brasil lan steak goreng pitik ing Amerika Selatan .

Wiener Schnitzel, sajian tradisional Ostenrik