Iwak kalkun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Iwak kalkun wis siap dipanggang

Daging kalkun ya iku daging saka kalkun, unggas sing umume diopeni ing Eropa lan Amerika Serikat. Kewan iki nduweni peran akeh kanggo ngembangake komunitas budaya ing kana. Daging kalkun biasane disuguhake nalika Perayaan Thanksgiving lan Natal .[1]

Daging kalkun bagian dada, mentah
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi465 kJ (111 kkal)
0 g
Gula0 g
Serat panganan0 g
0.7 g
24.6 g
Vitamin
Tiamin (B1)
(0%)
0 mg
Riboflavin (B2)
(8%)
0.1 mg
Niasin (B3)
(44%)
6.6 mg
Asem pantotènik (B5)
(14%)
0.7 mg
Vitamin B6
(46%)
0.6 mg
Folat (B9)
(2%)
8 μg
Vitamin C
(0%)
0 mg
Mineral
Kalsium
(1%)
10 mg
Wesi
(9%)
1.2 mg
Magnésium
(8%)
28 mg
Fosforus
(29%)
206 mg
Potasium
(6%)
293 mg
Sodhium
(3%)
49 mg
Sèng
(13%)
1.2 mg
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Source: USDA Nutrient Database [2]

Sadurunge abad kaping-20, daging babi rusuk minangka panganan paling umum sing dikonsumsi nalika preinan ing Amerika Lor. Ing wektu iku kalkun durung digunakaké ing peternakan unggas nanging isih tetep ana ing alam bébas supaya bisa diburu. Thanksgiving dirayakake ing njaba mangsa mbélèh babi, mula kalkun digunakake minangka pengganti daging babi.[3] Tradhisi kanggo nggunakake daging kalkun ing pesta nyebar ing antarane populasi ing Inggris ing abad kaping 17,[1] nalika para pekerja mangan daging banyak panggang.[4]

Umume endhog kalkun ora adol amarga wong butuh daginge, kajaba kalkun ora tumpuk endhog kaya pitik, bèbèk lan puyuh . Dadi rega endhog kalkun bisa ngluwihi rega endhog pitik .[5][6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Davis, Karen (2001) More than a meal: the turkey in history, myth, ritual, and reality Lantern Books, 2001
  2. "Turkey, fryer-roasters, breast, meat only, raw". USDA Nutrient Database.
  3. Parris, John (1982). Mountain Cooking. Asheville Citizen-Times. ASIN B000UIRZVE.
  4. A Victorian Christmas Historic UK.com Retrieved December 26, 2010
  5. Cecil Adams. "Why can't you buy turkey eggs in stores?". The Straight Dope. Dibukak ing November 25, 2010.
  6. Kasey-Dee Gardner (November 18, 2008). "Why? Tell Me Why!: Turkey Eggs". DiscoveryNews. Dibukak ing November 25, 2010.