Milanesa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Milanesa

Milanesa minangka sawijining olahan cotoletta saka Amerika kidul kang adhedhasar  roti panggang umum umume mangerteni minangka milanesa . [1]

Milanesa digawa menyang Cone Kidul dening para imigran Italia sajrone emigrasi massa sing disebut diaspora ing Italia ing antarane taun 1860-1920. Jenengé bisa uga nuduhake sawijining sesuguh Milan, cotoletta alla milanese , sing padha karo Wiener Schnitzel Austrian.

Milanesa kasusun saka irisan daging sapi, pitik, iwak, daging kewan, utawa daging babi . Saben irisan dicelupake menyang endhog sing diceploki, diasinake karo uyah, lan perasa liyane miturut rasa sing masak (kaya parsley lan bawang putih ). Saben irisan banjur dicelupake ing panir (utawa sok-sok glepung ) lan digoreng ing lenga, sing megung. Sawetara wong luwih seneng nggunakake lenga sing sithik banget banjur diobong ing oven dadi alternatif sing luwih sehat. Panganan sing padha yaiku parmigiana.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Shirley Thomas Brooks (2003). Argentina Cooks: Treasured Recipes from the Nine Regions of Argentina. Hippocrene Books. pp. 51–52. ISBN 9780781809979. Retrieved 3 July 2013.