Parmigiana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Parmigiana
Melanzane alla parmigiana.jpg
Melanzane alla Parmigiana
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaCampania
Sicily
Woworan pokokEggplant or breaded meat, cheese, tomato sauce
VariasiVeal, Chicken
Buku masakan: Parmigiana  Médhia: Parmigiana
Parmigiana karo gegenepé

Parmigiana ( /ˌpɑːrmɪˈɑːnə, -ˈʒɑː-/, palafalan jroning basa Italia: [parmiˈdʒaːna] , uga diarani parmigiana di melanzane palafalan jroning basa Italia: [parmiˈdʒaːna di melanˈdzaːne; -ˈtsaːne] utawa melanzane alla parmigiana, yaiku panganan Itali sing digawé saka terong, irisan bawang sing tipis utawa isèn-isèn sing digorèng, dilapis karo keju lan saos tomat, banjur dipanggang. Asal saka sesuguh kasebut dipitayani dening loro wilayah Kidul Campania lan Sicily . Jinis liyané sing ditemokaké ing njaba Italia bisa uga kalebu iwak pitik, iwak sapi, utawa jinis rajangan daging utawa jejanganan sing wis diisi.

Nyepakaké[besut | besut sumber]

Sesuguh kasebut ana irisan terong, wajan kanthi minyak, dilapisi karo saos tomat lan kèju banjur diobong ing oven.

Parmigiana saka cedhak

Ing sawetara jinis, woworan irisan kasebut dicelupaké ing endhog sing diorak-arik lan di sok ing glepung panir sadurunge di gorèng. Sawetara resep nggunakaké kèju parut keras kaya ta Parmigiano, déné sing liyané nggunakaké kèju lembut kaya mozzarella, utawa campuran kasebut.