Veganisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
 oseng sawi putih
sosis vegan

Veganisme minangka salah sawijining tumindak praktik nyegah panggunaan produk kewan, utamane ing diet, lan filsafat sing gegandhengan sing nolak status komoditas kewan . [a] Sawijining wong sing ngetutake diet utawa filsafat dikenal minangka vegan . Bedane bisa digawe ing antarane sawetara kategori veganisme. Vegetarian panganan, uga dikenal minangka " vegetarian ketat", ora ngonsumsi daging, endhog, produk susu, lan zat liyane sing asale saka kewan. [b] vegan etika, uga dikenal minangka "vegetarian moral", yaiku wong sing ora mung ngetutake pola panganan vegan nanging nyebar filosofi menyang wilayah liyane ing urip, lan nentang panggunaan kewan kanggo tujuan apa wae. [c] Istilah liya yaiku " veganisme lingkungan ", sing nuduhake panyegahan produk kewan ing premis yen pertanian industri kewan ngrusak lingkungan lan ora lestari .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Pedersen, Helena; Staescu, Vasile (2014). "Conclusion: Future Directions for Critical Animal Studies". In Taylor, Nik; Twine, Richard (eds.). The Rise of Critical Animal Studies: From the Margins to the Centre. Routledge. pp. 262–276. ISBN 978-1-135-10087-2.
  2. Gary Steiner, Animals and the Limits of Postmodernism, Columbia University Press, 2013, 206.
  3. Gary Francione, "Animal Welfare, Happy Meat and Veganism as the Moral Baseline", in David M. Kaplan, The Philosophy of Food, University of California Press, 2012 (169–189) 182.
  4. Laura Wright, The Vegan Studies Project: Food, Animals, and Gender in the Age of Terror, University of Georgia Press, 2015, 2.
  5. Brenda Davis, Vesanto Melina, Becoming Vegan: Express Edition, Summertown: Book Publishing Company, 2013, 3.
  6. Laura H. Kahn, Michael S. Bruner, "Politics on Your Plate: Building and Burning Bridges across Organics, Vegetarian, and Vegan Discourse", in Joshua Frye (ed.), The Rhetoric of Food: Discourse, Materiality, and Power, Routledge, 2012, 46.
  7. Tuso, P. J.; Ismail, M. H.; Ha, B. P.; Bartolotto, C (2013). "Nutritional Update for Physicians: Plant-Based Diets". The Permanente Journal. 17 (2): 61–66. doi:10.7812/TPP/12-085. PMC 3662288. PMID 23704846.
  8. Francione, Gary Lawrence; Garner, Robert (2010). "The Abolition of Animal Exploitation". The Animal Rights Debate: Abolition Or Regulation? (Paperback). Critical Perspectives on Animals: Theory, Culture, Science, and Law. New York: Columbia University Press (dibabar 26 October 2010). ISBN 9780231149556. OCLC 705765194. Diarsip saka sing asli ing 20 April 2018. Dibukak ing 20 April 2018.
  9. Greenebaum, Jessica (29 April 2015). "Veganism, Identity and the Quest for Authenticity". Food, Culture & Society. 15 (1): 129–144. doi:10.2752/175174412x13190510222101. S2CID 145011543.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana