Olahan kéwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panganan sing diarani "Bebek, Bebek, Bebek" amarga telung bagean kasebut asale saka awak bebek sing kompleks: endhog bebek, confit bebek lan dada bebek panggang

Produk kewan minangka bahan sing asale saka awak kewan . Contone yaiku lemak, daging, getih, susu, endhog, lan produk sing ora pati ngerti, kayata isinglass lan rennet . [1]

Produk sampingan kewan, kaya sing ditegesake dening USDA, minangka produk sing dipanen utawa diproduksi saka ternak liyane kajaba daging otot. [2] Ing UE, produk sampingan kewan (ABP) ditegesi luwih wiyar, minangka bahan saka kewan sing ora dikonsumsi wong. [3] Dadi, endhog pitik kanggo dikonsumsi manungsa dianggep minangka produk sampingan ing AS nanging dudu Prancis; dene endhog sing ditrapake kanggo pakan kewan diklasifikasikake minangka produk sampingan kewan ing kaloro negara kasebut. Iki ora nggambarake kahanan, keamanan, utawa "kesehatan" produk kasebut.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Unklesbay, Nan. World Food and You. Routledge, 1992, p. 179ff.
  2. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2017-02-02. Dibukak ing 2017-01-20.CS1 dandani: archived copy as title (link)
  3. https://ec.europa.eu/food/safety/animal-by-products_en