Rösti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sak piring Rösti kanthi hiasan pitersèli ing ndhuwur

Rösti ( [ˈrøːʃti] ) utawa Röschti minangka sajian saka Swiss kang bahan utama digawé saka kentang, kanthi goreng lan cukup gedhe. Panganan iki asale saka sajian sarapan, umume dipangan tani ing Kanton Bern, nanging saiki bisa dipangan ing saindenging Swiss lan ing saindenging jagad. Jeneng Prancis röstis bernois minangka referensi langsung kanggo asal saka sajian.

Ngolah rosti

Akèh wong Swiss sing nganggep Rösti minangka sajian nasional [1] . Tinimbang dadi menu sarapan jangkep, luwih asring disajikaké karo sesuguh liyane kaya ta " Spinat und Spiegelei " (endhog bayam lan endhog, karo kuning endhog), Cervelas utawa Fleischkäse . Racaké Rösti kasedhiya ing restoran Swiss minangka pengganti sajian sisih standar saka panganan sing diwenehake.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Cloake, Felicity (13 October 2011). "Bagaimana Cara Memasak Rösti yang Sempurna". The Guardian. Retrieved 22 Desember 2017. Check date values in: |access-date= (help)