Séreal jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jagung jagung

Séreal Jagung minangka panganan ( tepung kasar) saka jagung garing (jagung). Iku umum pangan pokok, lan lemah kanggo coarse, medium, lan consistencies nggoleki, nanging ora minangka alus minangka glepung gandum. [1] Ing Meksiko, tepung jagung sing digiling kanthi alus diarani tepung jagung . Nalika tepung jagung sing apik digawe saka jagung sing wis direndhem ing larutan alkalin, kayata, limewater (proses sing dikenal minangka campuran campuran ), diarani tepung mas, sing digunakake kanggo nggawe arepas, tamales lan tortilla . Jagung sing digodhog diarani polenta ing Italia lan uga panganan tradisional lan pengganti roti ing Rumania .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Herbst