Wiji-wijian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Woh

A gandum punika hard, cilik, garing wiji, karo utawa tanpa ditempelake awake utawa woh lapisan, panen kanggo konsumsi manungsa utawa kewan. [1] Panen gandum minangka tanduran sing ngasilake gandum. Kaloro jinis utama tanduran gandum komersial yaiku sereal lan kacang-kacangan .

Sawise dipanen, pari-parian garing luwih awet tinimbang panganan pokok liyane, kayata woh-wohan pati ( pisang, suket, lsp) lan umbi ( ubi jalar, singkong, lan liya-liyane). Daya tahan iki ndadekake biji-bijian cocog banget kanggo tetanen industri, amarga bisa dipanen kanthi mekanis, diangkut nganggo rel utawa kapal, disimpen kanthi dawa ing silo, lan digiling kanggo glepung utawa ditekan minyak . Dadi, pasar komoditas global utama ana kanggo jagung, pari, kedele, gandum lan pari-parian liyane nanging ora kanggo umbi, sayuran, utawa tanduran liyane.

Bibit gandum sereal searah jam saka ndhuwur-kiwa: gandum, dieja, gandum, gandum .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Babcock, P. G., ed. 1976. Webster's Third New International Dictionary. Springfield, Massachusetts: G. & C. Merriam Co.