Haver

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Haver
Illustration Avena sativa0.jpg
Ilustrasi haver
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Poales
Famili: Poaceae
Génus: Avena
Spésies: A. sativa
Jeneng binomial
Avena sativa
L. (1753)

Haver (Avena sativa L.), ditepungi uga minangka oat, arupa serealia sing cukup wigati ing laladan kanthi iklim subtropis lan sedheng. Bulir sing diasilaké (uga ingaran haver) dimupangataké minangka panganan sarta pakan (mligi kanggo jaran). Ing Indonésia prodhuké ditepungi saka sajinis bubur sing diintrodhuksi panjajah Walanda, sing ditepungi minangka havermut.

Haver arupa wangun domèstikasi saka jinis setengah alasan Avena fatua sing wis dibudidayakaké ing jaman perundagian awal (jaman wesi) lan arupa sumber pangan pokok wektu iku ing Asia Kulon lan Éropah.

Liya-liya[besut | besut sumber]

Èfèk hormon tetanduran auksin sepisanan tinemu saka tetanduran haver, pasé saka koleoptilé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.