Jawawut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tegal jawawut ing Amerika.
Tandhuran jawawut ing Amerika.

Jawawut (hordeum vulgare) iku panganan pokok sing wigati kaya déné beras lan sabanjuré. Wuli jawawut utamané kanggo panganan kéwan (manuk lsp), nanging bisa uga minangka bahan kanggo gawé bir, wiski, lan panganan kaséhatan. Ing taun 2007, tanduran jawawut iki rangking kapapat ing donya dideleng saka cacahing prodhuksi lan jembaring tlatah tetanèn sing ditanduri.[1]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Jawawut ditandur kurang luwih ing 100 negara ing donya. Prodhuksi jawawut ing donya taun 1974 ya iku 148.818.870 ton.

Sepuluh produser jawawut paling dhuwur — 2007
(yuta metrik ton)
 Rusia 15,7
 Kanada 11,8
Bendera_Spanyol Spanyol 11,7
 Jerman 11,0
 Prancis 9,5
 Turki 7,4
 Ukraina 6,0
 Ostrali 5,9
Bendera_Britania Raya Britania Raya 5,1
Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat 4,6
Gunggung donya 136
Sumber:
UN Food & Agriculture Organization (FAO)
[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jawawut&oldid=984629"