Jawawut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tegal jawawut ing Amerika.
Tandhuran jawawut ing Amerika.

Jawawut (hordeum vulgare) iku panganan pokok sing wigati kaya déné beras lan sabanjuré. Wuli jawawut utamané kanggo panganan kéwan (manuk lsp), nanging bisa uga minangka bahan kanggo gawé bir, wiski, lan panganan kaséhatan. Ing taun 2007, tanduran jawawut iki rangking kapapat ing donya dideleng saka cacahing prodhuksi lan jembaring tlatah tetanèn sing ditanduri.[1]

Prodhuksi[sunting | sunting sumber]

Jawawut ditandur kurang luwih ing 100 negara ing donya. Prodhuksi jawawut ing donya taun 1974 yaiku 148.818.870 ton.

Sepuluh produser jawawut paling dhuwur — 2007
(yuta metrik ton)
Flag of Russia Rusia 15,7
Flag of Kanada Kanada 11,8
Bendera_Spanyol Spanyol 11,7
Flag of Jerman Jerman 11,0
Flag of Prancis Prancis 9,5
Flag of Turki Turki 7,4
Flag of Ukraine Ukraina 6,0
Bendera_Australia Australia 5,9
Bendera_Britania Raya Britania Raya 5,1
Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat 4,6
Gunggung donya 136
Sumber:
UN Food & Agriculture Organization (FAO)
[2]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jawawut&oldid=869263"