Muesli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Campuran muesli garing, disedhiyakake karo susu lan pisang iris
Amaranth muesli mix

Muesli ( /ˈmjuːzli/ MEWZ-lee ; [1] [2] Swiss German  [ˈMyə̯slɪ], Jerman: Müsli [ˈmyːsli:]pra=|Babagan swara iki ) [3] [note 1] [note 2] minangka salah sawijining olahan jinis panganan oatmeal adhem adhedhasar gandum lan bahan-bahan kaya gandum, kacang-kacangan, wiji lan woh-wohan sing seger utawa garing. Campuran iki bisa dikombinasikake karo siji utawa luwih cairan kayata banyu, susu, susu tanduran, yogurt, utawa jus buah lan ditinggalake sawetara wektu supaya alus gandum sadurunge dikonsumsi. [4]


[4] [5]

Cathetan lan referensi[besut | besut sumber]

  1. "muesli". Oxford Learner's Dictionaries. Oxford, England: Oxford University Press. Dibukak tanggal 2019-12-05.
  2. "MUESLI". Cambridge English Dictionary. Cambridge, England: Cambridge University Press. Dibukak tanggal 2019-12-05.
  3. "Müsli, das" (ing basa Jérman). Berlin, Germany: Duden - Rechtschreibung. Dibukak tanggal 2019-02-19.
  4. a b "Birchermus / Bircher" (ing basa Prancis). Lausanne, Switzerland: Association Patrimoine Culinaire Suisse [Swiss Culinary Heritage Association]. 2017. Dibukak tanggal 2019-02-11.
  5. "Café complet, der" (ing basa Jérman). Berlin, Germany: Duden - Rechtschreibung. Dibukak tanggal 2019-09-17.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "note", nanging tenger <references group="note"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana