Bubur (panganan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Porridge
Oatmeal (1).jpg
A bowl of oatmeal porridge
AjanganBreakfast
Hawa ajanganHot
Woworan pokokStarchy plants (e.g. grain), water or milk, flavourings
Buku masakan: Porridge  Médhia: Porridge

Bubur (miturut historis uga porage, porrige, utawa parritch ) minangka panganan sing umume dipangan minangka sajian sereal sarapan, digawe saka lemah sing nggodhok, tanduran pati utawa disigar - biasane gabah - ing banyu utawa susu . Iki asring dimasak utawa disedhiyakake kanthi rasa tambahan kaya ta gula, madu, woh utawa sirup ( garing ) kanggo nggawe sereal sing manis, utawa bisa dicampur karo rempah-rempah, daging utawa sayuran kanggo nggawe sajian gurih. Biasane disajikake kanthi panas ing mangkuk, gumantung saka konsistensi. Bubur oat, utawa bubur gandum, minangka salah sawijining jinis bubur sing paling umum. Gruel minangka versi bubur sing luwih tipis. Tembung "bubur" asring digunakake khusus kanggo bubur oat ( oatmeal ), sing biasane dipangan kanggo sarapan nganggo uyah, gula, woh, susu, krim utawa mentega lan kadang-kadang rasa liyane. Bubur oat uga didol kanthi bentuk siap utawa wis mateng minangka sarapan instan . Biji-bijian liyane sing digunakake kanggo bubur kalebu beras, gandum, barley, jagung, tritikale lan soba . Akeh jinis bubur duwe jeneng dhewe, kaya ta polenta, grits lan kasha .

Oatmeal sing wis dimasak ing mangkuk
Unenriched porridge (oatmeal), cooked with water
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi297 kJ (71 kkal)
12 g
Gula0.3
Serat panganan1.7 g
1.5 g
2.5 g
Vitamin
Pindhané vitamin A
(0%)
0 μg
Tiamin (B1)
(7%)
0.08 mg
Riboflavin (B2)
(2%)
0.02 mg
Niasin (B3)
(2%)
0.23 mg
Asem pantotènik (B5)
(4%)
0.197 mg
Vitamin B6
(0%)
0.005 mg
Folat (B9)
(2%)
6 μg
Vitamin C
(0%)
0 mg
Vitamin É
(1%)
0.08 mg
Vitamin K
(0%)
0.3 μg
Mineral
Kalsium
(1%)
9 mg
Wesi
(7%)
0.9 mg
Magnésium
(8%)
27 mg
Mangan
(29%)
0.6 mg
Fosforus
(11%)
77 mg
Potasium
(1%)
70 mg
Sodhium
(0%)
4 mg
Sèng
(11%)
1 mg
Komponèn liyané
Banyu83.6

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA
millet porridge
Bubur nasi karo sup buah campuran