Olahan Banjar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Banjar tradisional cemilan kang didol ing pasar tradisional.

Masakan Banjar dipengaruhi dening akeh budaya, kalebu masakan Melayu, Jawa, Cina lan India . Masakan Banjar umume kalebu panganan sup kayata sup ayam banjar . Beda karo soto banjar, sing nggunakake ketupat, sup ayam disajeni karo kukus. Duduh kaldu digawe nganggo rempah-rempah kaya cengkeh, bunga lawang, pala lan jahe . Pengiring sajian iki bisa kalebu bihun beras, taburan bawang goreng, bawang bombay, lan jus jeruk nipis.

Dhaptar masakan Banjar[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Panca Nugraha and Suherdjoko (5 August 2014). "Muslims celebrate Lebaran Ketupat a week after Idul Fitri". The Jakarta Post. Dibukak ing 22 January 2015.