Kembang lawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bunga Lawang / Pekak
Illicium verum 2006-10-17.jpg
Buah Pekak (Illicium verum)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Austrobaileyales
Famili: Illiciaceae
Génus: Illicium
Spésies: I. verum
Jeneng binomial
Illicium verum
Hook.f.

Kembang lawang utawa pekak ya iku kembang saka tuwuhan lawang (Illicium verum) kang rasané kaya adas manis. Kembang lawang digunakaké kanggo bumbu lan jamu ing Asia. Kembang lawang duwé bentuk kang khas rupa bintang.