Sop pitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sop pitik
Chicken Noodle Soup.jpg
A classic preparation of chicken noodle soup made with a stewing hen and flavored with thyme and black pepper
JinisSoup
AjanganAppetizer or main course
Tlatah utawa prajaGlobal
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChicken, noodles
Buku masakan: Sop pitik  Médhia: Sop pitik

Sup ayam yaiku sup sing digawe saka pitik, direndhem ing banyu, biasane nganggo macem-macem bahan. Sup pitik klasik kasusun saka duduh kaldu pitik sing bunder, asring nganggo potongan pitik utawa jangan; tambahan sing umum yaiku pasta, mie, pangsit, utawa wiji-wijian kayata beras lan gandum . Sup pitik entuk reputasi tamba umum kanggo selesma lan flu, lan ing pirang-pirang negara dianggep minangka panganan sing nyenengake . [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Fisher-BBC