Kuwé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kue
Jajan Pasar in Jakarta edit.JPG
Jajan pasar (market snacks) in Java, consisting of assorted kue
Jeneng liyanéKueh (Hokkian), Kuih (Malaysia, Singapore, Brunei)
AjanganSnack
Panggonan asalIndonesia
Woworan pokokVarious traditional snacks
Buku masakan: Kue  Médhia: Kue

Kue minangka salah sawijining panganan cemilan utawa panganan cuci mulut ukuran Indonesia . Kue minangka istilah sing cukup jembar ing basa Indonesia kanggo njlentrehake macem-macem cemilan; kue, cookie, fritter, pai, scone, lan patisserie . [1] Kue digawe saka macem-macem bahan ing macem-macem bentuk, ana sing dikukus, digoreng utawa dipanggang . [2] Kue minangka cemilan populer ing Indonesia, sing duwe kue paling gedhe. Amarga hubungan kolonial sejarah negara kasebut, Koeé (kue) uga misuwur ing Walanda . [3]

Cemilan goreng Indonesia, saka kiwa nengen: kue onde-onde, pastel, martabak mini, risoles . Saka kue kasebut mung onde-onde sing legi, sisane gurih.
Pasar tradisional ing Yogyakarta adol macem-macem jinis kue jajan pasar .

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Kue". Kamus.net. Dibukak ing 22 October 2012.
  2. "Hasil Pencarian - KBBI Daring". kbbi.kemdikbud.go.id. Dibukak ing 2018-07-02.
  3. Indonesisch Kookboek Selamat Makan (PDF). Koninklijke Marine. 1999.