Kukus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Adang beras tradisional ing Laos

Kukus minangka cara masak nggunakake kukus . Iki asring ditindakake nganggo kukusan panganan, alat pawon sing digawe khusus kanggo masak panganan nganggo kukus, nanging panganan uga bisa dikukus ing wok . Ing sisih kidul Amerika, jugangan uap sing digunakake kanggo masak ditemokake udakara udakara 5.000 taun. Kukus dianggep minangka teknik masak sing sehat sing bisa digunakake kanggo maneka panganan.