Risoles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Risoles

Risoles utawa risol iku panganan Indonésia wujud lembaran trigu tipis sing digulung lan diisêni karo ragout. Ragout iki samacem bubur saka trigu sing dicampur karo irisan daging pitik lan sawetara sayur, racaké wortel karo préi. Sawisé iku, gulungan sing rupané mèmper lun pia iki dilapisi karo bubuk roti lan digorèng ing lenga panas.

Asal-usul[besut | besut sumber]

Risoles iku asalé saka Éropah. Tembung iki dijupuk saka basa Walanda rissole sing asliné njupuk saka basa Prancis utawa Latin.