Semprong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Semprong
Semprong
Buku masakan: Semprong  Médhia: Semprong

Kuwe semprong, gulung endhog Asia, sapit, sepit, kuwe Walanda, utawa kapit,[1] yaiku nyamikan wafer tradhisional Indonesia (kuwé utawa kuih) digawe nganggo adonan endhog nganggo cithakan wesi (Wesi wafel) sing dipanasake ing dhuwur kompor areng. Umume ditemokake ing Indonesia,[2] Malaysia, Singapura lan Brunei. Saben cithakan nduweni rong piring sing ditempelake kanthi kenceng lan dipasang ing gagang dawa kanggo diolah-olah ing kompor areng. Cithakan kasebut rata, bergelombang utawa kaukir karo motif kewan kayata iwak, pitik jago, lan keyong sing wujude apik lan dekoratif.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Malaysia at Random. Editions Didier Millet. 1 February 2010. pp. 64–. ISBN 978-981-4217-95-8. Dibukak ing 18 August 2013.
  2. "Resep Kue Semprong Enak". resepkuekering.org. Dibukak ing 19 November 2014.