Wajan wafel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wesi wafel gaya Bèlgi Amerika Utara
Ing Skandinavia, wesi wafel wujude kaya umume.

A Edo waffle wesi utawa waffle punika piranti utawa perabot digunakake kanggo cook waffles . Isine rong piring logam kanthi engsel penghubung, dicetak kanggo nggawe pola sarang lebah sing ditemokake ing wafel. Besi digawe panas lan adonan diwutahake utawa adonan dilebokake ing piring, banjur ditutup bareng-bareng kanggo panggangan enak sarapan kanthi rasa panganan cuci mulut sing manis, padha banget karo pancake nanging luwih entheng lan luwih legi. Panampilan kasebut luwih angel ditindakake tinimbang pancake; mula wesi waffle.[1] Wesi wafle tradisional dipasang ing penjepit kanthi gagang kayu lan ditahan ing geni sing mbukak, utawa dipasang ing kompor . Umume sing modern yaiku peralatan listrik tabletop mandhiri, digawe panas dening elemen pemanas listrik sing dikontrol dening termostat internal. Setrika listrik dilengkapi piring sing bisa dicopot utawa ora dicopot.[2] Pembuat wafel profesional biasane digawe saka wesi cor sing ora ditutupi, nanging model domestik, utamane aluminium cor, asring dilapisi teflon. Akeh sing duwe lampu sing mati nalika wesi tekan suhu sing disetel.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mifflin, Mariette. "Waffle Maker - Definition and Use". The Spruce. The Spruce. Dibukak ing 26 April 2018.
  2. "Step-by-Step Guide on How to Clean a Waffle Maker". EnderWaffle (ing basa Inggris). 2018-04-20. Dibukak ing 2018-04-20.