Asem gelugur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Asem glugur
BungaAsamKeping.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malpighiales
Famili: Clusiaceae
Génus: Garcinia
Spésies: G. atroviridis
Jeneng binomial
Garcinia atroviridis
Griffith et Anders.

Asem glugur (Garcinia atroviridis Griffith et Anders.) iku wit ijo abadi kang dimupangataké minangka bumbu masak lan bahan pangobatan. Tuwuhan iki isih sakrabat karo manggis lan asem kandis, asalé saka Asia Kidul lan Asia Kidul-wétan.

Minangka bumbu, wohé kang diiris-iris lan digaringaké dimupangataké kanggo mènèhi rasa kecut ing sawetara masakan, mligi masakan saka Sumatra. Ekstrak godhong asem glugur kang diwènèhake kanthi oral kanthi dhosis 360 mg/kg marang mencit mènèhi èfèk inhibitor marang prakembangan Plasmodium berghei jalaran malaria.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Syamsudin, Rita Marleta Dewi, Simotiyan Hernita 2004. Efek Ekstrak Daun Asam Gelugur (Garcinia atroviridis Griff TAnders) Terhadap Plasmodium berghei Pada Mencit. Majalah Farmasi Airlangga. Vol. 4 No. 3

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Sambal serai udang. Siji resèp masakan migunakaké asem gelugur (mawa gambar asem gelugur).
  • Tinjauan déning Dweck ngenani khasiat asem gelugur.

Cithakan:Bumbon crakèn


Cithakan:Tetuwuhan-obat-stub