Asem kandis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Asem kandis
Gamboge01 Asit.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malpighiales
Famili: Clusiaceae
Génus: Garcinia
Spésies: G. xanthochymus
Jeneng binomial
Garcinia xanthochymus
Hook. f. ex T. Anderson

Asam kandis utawa Garcinia xanthochymus iku family saka Garcinia namung spésiesé kang béda, rasané rada pait[1]. Rupané kaya ta jamur shitake, warnané ireng kesoklatan lan racaké dimanfatké manawa wis garing [2].Asliné bunder-bunder cilik,nanging barang disigar wiji lan uwohe dibuang, rasané asem pait bisa kanggo nggantikaké asem Jawa[3] Asem kandis kagolong asem-aseman kang biyasa kanggo masak lan dadi sumberé bahan baku asem ning masakan Indonésia kang waneka warna, asem saliyané asem kandis ana asem jawa, asem sunti, asem glugur [2]. Asem kandis ning laladan Sumatra biyasa dinggo bumbu masak [2]. Asem kandis esih sakrabat karo manggis lan asem gelugur[4]

Khasiaté Asem Kandis[besut | besut sumber]

  • Penyakit Malaria[5]
  • Penyedap masakan[2]
  • bahan baku asem-aseman[1]
  • manisan[4]

Morfologis tanduran asem kandis[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Sumber Bahan Baku Asam dalam Masakan Indonésia dipununduh tanggal 16 April 2011
  2. ^ a b c d jinis-jinis asem dioununduh tanggal 16 April 2011
  3. ^ vBuletin dipununduh tanggal 22 April 2011
  4. ^ a b c d e f g Sumber Tani Makmur dipununduh tanggal 22 April 2011
  5. ^ Efek antiplasmodium dari ekstrak kulit batang Asam Kandis (Garcinia parvifolia Miq)yang diberikan secara intraperitoneal pada mencit yang diinfeksi dengan Plasmodium yoelii dipununduh tanggal 22 April 2011