Asem kandis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Asem kandis
Gamboge01 Asit.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malpighiales
Famili: Clusiaceae
Génus: Garcinia
Spésies: G. xanthochymus
Jeneng binomial
Garcinia xanthochymus
Hook. f. ex T. Anderson

Asam kandis utawa Garcinia xanthochymus iku kulawarga saka Garcinia namung spésiesé kang béda, rasané rada pait[1]. Rupané kaya ta jamur shitake, warnané ireng kesoklatan lan racaké dimanfatké manawa wis garing [2].Asliné bunder-bunder cilik,nanging barang disigar wiji lan uwohe dibuang, rasané asem pait bisa kanggo nggantékaké asem Jawa[3] Asem kandis kagolong asem-aseman kang padatané kanggo masak lan dadi sumberé bahan baku asem ning olah-olahan Indonésia kang waneka warna, asem saliyané asem kandis ana asem jawa, asem sunti, asem glugur [2]. Asem kandis ning laladan Sumatra biasané kanggo bumbu masak [2]. Asem kandis isih sak kulawarga karo manggis lan asem gelugur[4]

Khasiaté Asem Kandis[besut | besut sumber]

  • Nambani lara Malaria[5]
  • Bumbon olah-olahan[2]
  • bahan dhasar asem-aseman[1]
  • manisan[4]

Morfologis tuwuhan asem kandis[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Sumber Bahan Baku Asam dalam Masakan Indonésia dipununduh tanggal 16 April 2011
  2. a b c d jinis-jinis asem dioununduh tanggal 16 April 2011
  3. vBuletin dipununduh tanggal 22 April 2011
  4. a b c d e f g Sumber Tani Makmur dipununduh tanggal 22 April 2011
  5. Efek antiplasmodium dari ekstrak kulit batang Asam Kandis (Garcinia parvifolia Miq)yang diberikan secara intraperitoneal pada mencit yang diinfeksi dengan Plasmodium yoelii dipununduh tanggal 22 April 2011

Cithakan:Bumbon crakèn