Asem kandis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Asem kandis
Gamboge01 Asit.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malpighiales
Famili: Clusiaceae
Génus: Garcinia
Spésies: G. xanthochymus
Jeneng binomial
Garcinia xanthochymus
Hook. f. ex T. Anderson

Asam kandis utawa Garcinia xanthochymus iku family saka Garcinia namung spésiesé kang béda, rasané rada pait[1]. Rupané kaya ta jamur shitake, warnané ireng kesoklatan lan racaké dimanfatké manawa wis garing [2].Asliné bunder-bunder cilik,nanging barang disigar wiji lan uwohe dibuang, rasané asem pait bisa kanggo nggantikaké asem Jawa[3] Asem kandis kagolong asem-aseman kang biyasa kanggo masak lan dadi sumberé bahan baku asem ning masakan Indonésia kang waneka warna, asem saliyané asem kandis ana asem jawa, asem sunti, asem glugur [2]. Asem kandis ning laladan Sumatra biyasa dinggo bumbu masak [2]. Asem kandis esih sakrabat karo manggis lan asem gelugur[4]

Khasiaté Asem Kandis[besut | besut sumber]

  • Penyakit Malaria[5]
  • Penyedap masakan[2]
  • bahan baku asem-aseman[1]
  • manisan[4]

Morfologis tuwuhan asem kandis[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Sumber Bahan Baku Asam dalam Masakan Indonésia dipununduh tanggal 16 April 2011
  2. a b c d jinis-jinis asem dioununduh tanggal 16 April 2011
  3. vBuletin dipununduh tanggal 22 April 2011
  4. a b c d e f g Sumber Tani Makmur dipununduh tanggal 22 April 2011
  5. Efek antiplasmodium dari ekstrak kulit batang Asam Kandis (Garcinia parvifolia Miq)yang diberikan secara intraperitoneal pada mencit yang diinfeksi dengan Plasmodium yoelii dipununduh tanggal 22 April 2011

Cithakan:Bumbon crakèn