Kutha Ternaté

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Ternate
Lambang Kutha Ternate
Lambang Kutha Ternate
Sesanti: "---"
Gambar:Lokasi Kutha Ternate.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

4 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 163.467 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané
Omah ing pulo Ternate (taun 1910-an)
Benteng Tolukko ing pulau Ternate (taun 1930-an)

Kutha Ternate iku kutha ing Provinsi Maluku Lor, kutha-kutha liyané: Tidore lan liya-liyané. Kutha iki uga dadi kutha krajan (sawetara) provinsi Maluku Lor. Jembar wewengkon kutha iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Ternate ketata saking 4 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Moti
  2. Pulo Ternate
  3. Ternate Kidul
  4. Ternate Lor

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajarah kutha ini bermula dengan adanya Kesultanan Ternate yang berdiri sakiwa-tengené abad ke-13 di Pulau Ternate, yang menjadikan kawasan kutha ini sebagai punjer pamaréntahannya.

Kornelis Matelief de Jonge padha taun 1607 membangun sebuah bètèng padha kawasan kutha ini, yang dinamakan Fort Oranje dan sebelumnya bernama Malayu.[1]

Kepéndhudhukan[besut | besut sumber]

Taun 1828 1885 2004 2005 2010
Cacah warga 36.000 71.834 151.178 163.166
Sajarah kependudukan Kota Ternate
Sumber:[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Maluku Lor
Lambang Provinsi Maluku Lor

Kabupatèn: Halmahera Kulon | Halmahera Kidul | Halmahera Tengah | Halmahera Wétan | Halmahera Lor | Kapuloan Sula

Kutha: Ternate | Tidore

Deleng: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Maluku Lor