Kutha Ternaté

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Ternate
Lambang Kutha Ternate
Lambang Kutha Ternate
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Kutha Ternate.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

4 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 163.467 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyane
Omah ing pulo Ternate (taun 1910-an)
Benteng Tolukko ing pulau Ternate (taun 1930-an)

Pambuka[sunting | Owah sumber]

Kutha Ternate iku salah siji kutha ing Provinsi Maluku Lor, kutha-kutha liyané : Tidore lan liya-liyané. Kutha iki uga dadi ibukutha (sawetara) provinsi Maluku Lor. Jembar wilayah kutha iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | Owah sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | Owah sumber]

Kutha Ternate ketata saking 4 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kutha iki yaiku:

  1. Moti
  2. Pulo Ternate
  3. Ternate Kidul
  4. Ternate Lor

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Sejarah kota ini bermula dengan adanya Kesultanan Ternate yang berdiri sekitar abad ke-13 di Pulau Ternate, yang menjadikan kawasan kota ini sebagai pusat pemerintahannya.

Kornelis Matelief de Jonge pada tahun 1607 membangun sebuah benteng pada kawasan kota ini, yang dinamakan Fort Oranje dan sebelumnya bernama Malayu.[1]

Kepéndhudhukan[sunting | Owah sumber]

Taun 1828 1885 2004 2005 2010
Cacah pendhudhuk 36.000 71.834 151.178 163.166
Sejarah kependudukan Kota Ternate
Sumber:[2]


Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | Owah sumber]

Pranala Jaba[sunting | Owah sumber]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ www.sil.si.edu Ternate
  2. ^ www.ternatekota.go.id Demografi
Maluku Lor
Lambang Provinsi Maluku Lor

Kabupatèn: Halmahera Kulon | Halmahera Kidul | Halmahera Tengah | Halmahera Wétan | Halmahera Lor | Kapuloan Sula

Kutha: Ternate | Tidore

Deleng: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Maluku Lor

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Ternaté&oldid=819782"