Kutha Ternaté

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kutha Ternate
Lambang Kutha Ternate
Lambang Kutha Ternate
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Kutha Ternate.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

4 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 163.467 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyane
Omah ing pulo Ternate (taun 1910-an)
Benteng Tolukko ing pulau Ternate (taun 1930-an)

Kutha Ternate iku kutha ing Propinsi Maluku Lor, kutha-kutha liyané : Tidore lan liya-liyané. Kutha iki uga dadi kutha krajan (sawetara) propinsi Maluku Lor. Jembar wewengkon kutha iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kutha Ternate ketata saking 4 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kecamatan-kacamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Moti
  2. Pulo Ternate
  3. Ternate Kidul
  4. Ternate Lor

Sajarah[sunting | besut sumber]

Sejarah kota ini bermula dengan adanya Kesultanan Ternate yang berdiri sekitar abad ke-13 di Pulau Ternate, yang menjadikan kawasan kota ini sebagai pusat pamaréntahannya.

Kornelis Matelief de Jonge pada tahun 1607 membangun sebuah benteng pada kawasan kota ini, yang dinamakan Fort Oranje dan sebelumnya bernama Malayu.[1]

Kepéndhudhukan[sunting | besut sumber]

Taun 1828 1885 2004 2005 2010
Cacah pendhudhuk 36.000 71.834 151.178 163.166
Sejarah kependudukan Kota Ternate
Sumber:[2]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

Maluku Lor
Lambang Provinsi Maluku Lor

Kabupatèn: Halmahera Kulon | Halmahera Kidul | Halmahera Tengah | Halmahera Wétan | Halmahera Lor | Kapuloan Sula

Kutha: Ternate | Tidore

Deleng: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Maluku Lor


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Ternaté&oldid=1036060"