Kabupatèn Raja Ampat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Raja Ampat
Lambang Kabupatèn Raja Ampat
Lambang Kabupatèn Raja Ampat
Motto: ""
Lokasi Kabupatèn Raja Ampat
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha Waisai
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

46.296 km²
Distrik
 - Cacahe:

10 Distrik
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 181.282 (2000)
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Protestan, Katolik, Islam lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Raja Ampat iku kabupatèn ing Propinsi Papua Kulon, Indonésia. Kutha Waisai iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : Misool lan liya-liyane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 46.296 km² utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Raja Ampat ketata saking 10 dhistrik, désa/kalurahan. Distrik-dhistrik ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Kepulauan Ayau
  2. Kofiau
  3. Misool
  4. Misool Wétan Kidul
  5. Samate
  6. Lempongan Mayalibit
  7. Waigeo Kulon
  8. Waigeo Kidul
  9. Waigeo Wétan
  10. Waigeo Lor

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kabupatèn Raja Ampat ing Wikimedia Commons.