Kabupatèn Manokwari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Manokwari
120px
Lambang Kabupatèn Manokwari
Sesanti: ""
Gambar:Lokasi Manokwari.jpg
Dina Dadi:
Kutha krajan: Manokwari
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

34.970 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 Distrik
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 181.282 (2000)
+/- jiwa/km²
Suku bangsa:
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Manokwari iku kabupatèn ing Provinsi Papua Kulon, Indonésia. Kutha Manokwari iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : Oransbari lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 34.970 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Manokwari katata sajeroning 11 dhistrik, désa/kalurahan. Distrik-dhistrik ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Anggi
  2. Anggi Gida
  3. Catubouw
  4. Dataran Isim
  5. Didohu
  6. Hink
  7. Manokwari Barat
  8. Manokwari Selatan
  9. Manokwari Timur
  10. Manokwari Utara
  11. Masni
  12. Membey
  13. Minyambouw
  14. Momi Waren
  15. Nenei
  16. Oransbari
  17. Prafi
  18. Ransiki
  19. Sidey
  20. Sugurey
  21. Tahota
  22. Taige
  23. Tanah Rubuh
  24. Testega
  25. Warmare

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]