Kutha Manokwari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
BirdsHeadPeninsula Topo.jpg

Manokwari iku kutha krajan Propinsi Papua Kulon, Indonésia. Manokwari uga dadi kutha krajan Kabupatèn Manokwari. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 18.746 km² lan padunung caché kurang luwih 150.000 jiwa.

Manokwari dumunung ing pasisir lor Laladan Kepala Burung Pulo Papua. Kutha iki minangka salah siji kutha mawa sejarah tumrap masarakat Kristen ing Papua amarga ing tanggal 5 Februari 1855, loro penginjil ndharat ing Pulo Mansinam lan miwiti karya panyebaran agama Kristen Protestan ing kalangan suku-suku sing isih seneng perang antara siji lan sijiné. Pulo Mansinam bisa ditekani kanthi nyéwa kapal utawa speedboat saka Hotèl Mansinam Beach, ing Dalan Pasir Putih. Pulo Mansinam iki kanthi cetha katon saka kamar hotèl iku.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kutha Manokwari ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Manokwari&oldid=1024533"