Kabupatèn Maybrat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Maybrat
-
Lambang Kabupatèn Maybrat
Moto: -


-
Peta lokasi Kabupatèn Maybrat di Papua Kulon
Koordinat: -
Propinsi Papua Kulon
Tanggal peresmian 16 Januari 2009
Pamaréntahan
Luas 5.461,690 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 27.919 (2007)
 - Kepadatan 5
Démografi
 - Kode area telepon -
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web -

Kabupatèn Maybrat iku kabupatèn ing provinsi Papua Kulon, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tanggal 27 Oktober 2008 kababar Kaputusan Bupati Sorong Selatan Nomor 133 Tahun 2008 ngenani Panyerahan sapérangan cakupan wewengkon bawahan Kabupatèn Sorong Kidul menyang Kabupatèn Sorong, wewengkon sing diserahaké dumadi saka 11 (sewelas) dhistrik, ya iku

  1. Distrik Aifat
  2. Distrik Aifat Lor
  3. Distrik Aifat Wétan
  4. Distrik Aifat Kidul
  5. Distrik Aitinyo Kulon
  6. Distrik Aitinyo
  7. Distrik Aitinyo Lor
  8. Distrik Ayamaru
  9. Distrik Ayamaru Lor
  10. Distrik Ayamaru Wétan
  11. Distrik Mare

Ing tanggal 16 Januari 2009 disahaké UURI Taun 2009 Nomer 13 ngenani Pambentukan Kabupatèn Maybrat minangka asil pamekaran saka kabupatèn Sorong. kanthi komposisi dhistrik bawahané padha karo komposisi dhistrik ing dhuwur.

Wates Wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Fef, Senopi, Kebar
ing sisih kidul karo: Kokoda, Kais
ing sisih kulon karo: Moswaren, Wayer, Sawiat
ing sisih wétan karo: Moskona Lor, Moskona Kidul

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]