Kabupatèn Maybrat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabupatèn Maybrat
Lambang_Kabupaten_Maybrat,_Papua_Barat
Lambang Kabupatèn Maybrat
Sesanti: ""
Lokasi PapuaBarat Maybrat
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha Kumurkek
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

5.461,690 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 Dhistrik
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 8 (2020)
+/- jiwa/km²
Suku bangsa:
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané
Web:

Kabupatèn Maybrat iku kabupatèn ing provinsi Papua Kulon, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tanggal 27 Oktober 2008 kababar Kaputusan Bupati Sorong Selatan Nomor 133 Tahun 2008 ngenani Panyerahan sapérangan cakupan wewengkon bawahan Kabupatèn Sorong Kidul menyang Kabupatèn Sorong, wewengkon sing diserahaké dumadi saka 11 (sewelas) dhistrik, yaiku

  1. Distrik Aifat
  2. Distrik Aifat Lor
  3. Distrik Aifat Wétan
  4. Distrik Aifat Kidul
  5. Distrik Aitinyo Kulon
  6. Distrik Aitinyo
  7. Distrik Aitinyo Lor
  8. Distrik Ayamaru
  9. Distrik Ayamaru Lor
  10. Distrik Ayamaru Wétan
  11. Distrik Mare

Ing tanggal 16 Januari 2009 disahaké UURI Taun 2009 Nomer 13 ngenani Pambentukan Kabupatèn Maybrat minangka asil pamekaran saka kabupatèn Sorong. kanthi komposisi dhistrik bawahané padha karo komposisi dhistrik ing dhuwur.

Wates Wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Fef, Senopi, Kebar
ing sisih kidul karo: Kokoda, Kais
ing sisih kulon karo: Moswaren, Wayer, Sawiat
ing sisih wétan karo: Moskona Lor, Moskona Kidul

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]