John Locke

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Filsuf Barat
Filsafat Modern
John Locke by Herman Verelst.png

Jeneng

John Locke

Lair

{{{birth}}}

Aliran/tradisi

Empirisme Inggris, Kontrak Sosial, Hukum Alam

Kawigatèn utama

Metafisika, Epistemologi, Filsafat Politik, Pendidikan

Gagasan wigati

Tabula rasa, keadaan alamiah; hak-hak dasariah, kebebasan and hak milik

Mènèhi pengaruh marang

Plato, Aristoteles, Ibnu Sina, Ibnu Tufail, Aquinas, Grotius, Samuel Rutherford, Descartes, Hooker, Robert Filmer,[1] Hobbes

Kena pengaruh saka

Hume, Kant, Berkeley, Paine, Smith dan banyak filsuf politik setelahnya, termasuk bapak-bapak pendiri Amerika Serikat, Arthur Schopenhauer

Tandhatangan

John Locke Signature.svg

John Locke (29 Agustus 163228 Oktober 1704) kuwi filsuf saka Inggris kanthi wawasan empirisme. Panjenengané asring disebut minangka tokoh kang mènèhi titik terang jroning perkembangan psikologi. Teori kang wigati banget ing bab gejala kajiwan yauwi yèn jiwa iku wektu wiwitan dilairaké isih resik kaya sawijining "tabula rasa".

John Locke

Karya Misuwur[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Locke&oldid=812778"