René Descartes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
René Descartes
René Descartes
René Descartes
Lair/Miyos 31 Maret 1596
La Haye Prancis
Tilar donya/Séda 11 Fèbruari 1650
Stockholm Swèdhen

René Descartes (La Haye, Prancis, 31 Maret 1596Stockholm, Swedia, 11 Fèbruari 1650), uga kondhang mau Cartesius. Filsuf lan matematikawan Perancis iki kang nganggit buku Discours de la méthode (1637). Buku iki metu

Saka buku iki kawentar pocapan Cogito Ergo Sum kang racaké kasalin ing Inggris dadi I think, therefore I am. Utawa kira-kira ing Basa Jawa, Aku mikir mula aku ana. Akèh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, mliginé ing jagad sisih kulon. Seka tulisané, Descartes ngajap supaya nganggo pikiran.

Dhèwèké kasil mulati wong Éropah nuju ndonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing Éropah. Jaman Pepadhang (Renaisance) banjur teka lan nggawa revolusi ing Inggris lan Perancis.

Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dhèwèké uga kawentar ing Matematika. Ing ngèlmu iki, dhèwèké nggawe Sistem Koordinat Kartesius.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Artikel dhasar