Thomas Hobbes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Thomas Hobbes
Kala Filsafat abad ka-17
(Filsafat Modèren)
Tlatah Filsuf Kulon
Aliran Kontrak sosial, realisme
Karsa pokok
Filsafat pulitik, sajarah, etika, ilmu ukur
Gantha misuwur
panemu tradhisi kontrak sosial; life in the state of nature is "solitary, poor, nasty, brutish and short"

Thomas Hobbes (5 April 15884 Desember 1679) iku sawijining filsuf saka Inggris, kang misuwur kanthi bukuné Leviathan 1651, kang dadi dhasar tumrap filsafat pulitik Kulon. Hobbes dikenang kanthi karyané bab filsafat pulitik, senajan karyané uga nyakup bab-bab liya kayadéné sajarah, èlmu ukur, teologi, etika, filsafat umum, lan èlmu pulitik. Saliyané iku, sumbangan pamikiran Hobbes bab alam manungsa minangka sawijining kerjasama kang madhiri utawa self-interested cooperation, wis kabukti dadi téori kang tahan uji ing jagad antropologi filsafat.

Leviathan[besut | besut sumber]

Artikel utama: Leviathan (buku)
Frontispiece of Leviathan

Jroning Leviathan, Hobbes mratélakaké doktriné bab landhesan kanggo masyarakat lan pamaréntah kang sah (legitimate). Leviathan ditulis jroning jaman Perang sadulur Inggris; ngadhut akèh tulisan kang nuduhaké wigatiné panguwasa pusat kang kuwat kanggo nyegah cecongkrahan lan perang sadulur.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Umum[besut | besut sumber]

  • Macpherson, C. B. (1962). The Political Theory of Possessive Individualism: Hobbes to Locke. Oxford: Oxford University Press.
  • Robinson, Dave & Groves, Judy (2003). Introducing Political Philosophy. Icon Books. ISBN 1-84046-450-X.
  • Strauss, Leo (1936). The Political Philosophy of Hobbes; Its Basis and Its Genesis. Oxford: Clarendon Press.
  • Strauss, Leo (1959). "On the Basis of Hobbes' Political Philosophy," in What Is Political Philosophy?, Glencoe, Ill.: The Free Press, chap. 7.
  • Tönnies, Ferdinand (1925). Hobbes. Leben und Lehre, Stuttgart: Frommann, 3rd ed.
  • Shapin, Steven and Shaffer, Simon (1995). Leviathan and the Air-Pump. Princeton: Princeton University Press.
  • Malcolm, Noel. 2002. Aspects of Hobbes. New York: Oxford University Press.
  • Skinner, Quentin. 1996. Reason and Rhetoric in the Philosophy of Hobbes. Cambridge: Cambridge University Press.

Khusus[besut | besut sumber]


Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Illustrated Wikipedia


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thomas_Hobbes&oldid=961748"