Pratélaning déwata Hindhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wisnu

Artikel punika minangka pratélan Déwa-Dewi wonten ing agama Hindhu. Asma Déwa-Dewi sampun dipunadaptasi kaliyan ejaan wonten ing Indonesia, kados ta: Vishnu dados Wisnu; Shiva dados Siwa; Aśhvin dados Aswin. Amargi ngalami adhaptasi, saèngga wonten asma Déwa utawi Dewi ingkang dipunwiwiti kanthi huruf W ewah dados huruf B, ugi kosok wangsulipun. Sedaya Asma mau kaserat wonten ing pratélan punika ananging Dewanipun tetep satunggal.[1]

A[besut | besut sumber]

Déwa Brahma

B[besut | besut sumber]

Déwa Siwa

C[besut | besut sumber]

Saraswati

D[besut | besut sumber]

G[besut | besut sumber]

H[besut | besut sumber]

I[besut | besut sumber]

J[besut | besut sumber]

K[besut | besut sumber]

L[besut | besut sumber]

M[besut | besut sumber]

N[besut | besut sumber]

P[besut | besut sumber]

R[besut | besut sumber]

S[besut | besut sumber]

T[besut | besut sumber]

U[besut | besut sumber]

W[besut | besut sumber]

Y[besut | besut sumber]

Déwa istimewa[besut | besut sumber]

Kajawi pupujan dhumateng Déwa-Dewi ingkkang awujud alus, ugi wonten umat Hindhu ing India ugi pepujan dhumateng makluk kanthi asma "jiwa terberkati". Punika sanès Déwa ingkang gaib, ananging makluk ingkang wonten gegayutanipun kaliyan Tuhan. Sapérangan minangka Awatara utawi penitisan Brahman utawi manifestasinipun.[3]

Déwa-Dewi mau kacathet wonten ing pratélan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ I Ketut Sukartha, dkk. (2003). Agama Hindu untuk SLTP Kelas 3ISBN 979-571-020 6 (jilid 1). Denpasar: Penerbit Ganeca Exact.
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s [1](dipunundhuh tanggal 27 Dhésèmber 2012)
  3. ^ a b Dharam Vir Singh (Alih Basa Déning I. G. A. Dewi Paramitha, S. S. (2006). Hinduisme Sebuah PengantarISBN 978-979-722-399-1. Surabaya: Penerbit Paramita.
  4. ^ [2](dipunundhuh tanggal 27 Dhésèmber 2012)

Cithakan:Topik Hindhu