Cherrybelle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cherry Belle
Cherry Belle2.jpg
Pratélan latar wuri
ParabanChiBi
SakaIndonésia Jakarta, Indonesia
GénrePop, dance, electronica
Mangsa akarya2011-sapunika
LabèlCatz Records (2011-sapunika)
Universal Music Indonesia (distributor)
Sana jaringanSitus resmi Cherry Belle
Forum resmi Cherry Belle
AnggotaAngel
Cherly (leader)
Christy
Kezia
Felly
Gigi
Ryn
Steffy
Tilas anggotaDevi (27 Feb 2011-12 Apr 2012)
Wenda (27 Feb 2011-12 Apr 2012)

Cherry Belle (dipuncekak ChiBi) inggih punika grup musik saking Indonesia ingkang madeg saking satunggalipun audhisi, ingkang nengenaken talenta sarta swanten, kawasisian mbeksa utawi ngedance, lan ugi penampilanipun rupawan utawi ayu sulistya ing warni.[1] Grup musik punika dipundamel nalika tanggal 27 Fèbruari 2011 lam gadhah anggota cacahipun sangang (9) tiyang: Devi Noviaty, Sarwendah Tan, Yefany F, Christy Saura Noela Unu, Jessyca Stefani Auryn, Brigitta Cynthia, Cherly Yuliana Anggraini, Anisa Rahma, lan Margareth Angelina U.T.[1] Sedaya personilipun gadhah yuswa kinten-kinten 20 taun lan gadhah bakat nyanyi lan nari.[1] Grup punika kainspirasi saking Korean girlband'.[1]

Nami Cherry Belle piyambak asalipun saking tembung Cherry ingkang tegesipun 'manis', lan Belle ingkang tegesipun 'ayu'.[1] Tembung Chibi ingkang asring dipunpajang ing sawingkingipun nama personilipun, punika cekakan saking Cherry Belle, ugi saged gadhah teges alit lan lucu.[1]

Personel[besut | besut sumber]

Sapunika[besut | besut sumber]

Nama
panggung
Nama
lair
Tanggal lair Tempat lair
Steffy Steffany Margaretha Aay (1993-03-31) Maret 31, 1993 (umur 26) Bandung
Kezia Kezia Karamoy (1993-03-15) Maret 15, 1993 (umur 26) Jakarta
Angel Margareth Angelina (1990-10-05) Oktober 5, 1990 (umur 29)
Anisa Anisa Rahma (1990-10-12) Oktober 12, 1990 (umur 29) Bandung
Christy Christy Saura Noela Unu (1990-12-26) Dhésèmber 26, 1990 (umur 28) Jakarta
Felly Yefani Filliang (1991-02-21) Fèbruari 21, 1991 (umur 28)
Cherly Cherly Yuliana Anggraini (1991-07-21) Juli 21, 1991 (umur 28) Pekanbaru
Ryn Jessyca Stefani Auryn (1993-01-30) Januari 30, 1993 (umur 26) Jakarta
Gigi Brigitta Cynthia (1993-07-09) Juli 9, 1993 (umur 26)

Mantan[besut | besut sumber]

Nama
panggung
Nama
lair
Tanggal lair Tempat lair Tanggal hengkang
Devi Aurelia Devi Novianty (1987-11-25) Novèmber 25, 1987 (umur 31) Bandar Lampung 12 April 2012
Wenda Sarwendah Tan (1989-08-29) Agustus 29, 1989 (umur 30) Jakarta
Mulan Mulan Jameela (1979-08-23) Agustus 23, 1979 (umur 40) Garut Juli 2014
IDP Indah Dewi Pertiwi (1991-01-30) Januari 30, 1991 (umur 28) Bogor
Maya Maia Estianty (1976-01-26) Januari 26, 1976 (umur 43) Surabaya Juli 2014
Rossa Sri Rossa Roslaina Handiyani (1974-10-09) Oktober 9, 1974 (umur 45) Sumedang
Lia Lia Natalia (1981-12-09) Dhésèmber 9, 1981 (umur 37) Jakarta Juli 2014
Olivia Maria Olivia Budiman (1989-12-20) Dhésèmber 20, 1989 (umur 29) Surabaya

[2]

Kiprahipun[besut | besut sumber]

Cherry Belle ingkang ngusung gaya musik ala girlband K-Pop punika pisanan tampil ing acara Inbox, nalika tanggal 18 Juni 2011.[1] Cherry Belle tampil kanthi single perdana Dilema, ingkang dados hit single saking album Cherry Belle.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

LOVE IS YOU (2011) Diam Diam Suka (2013) Reborn (2016)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Cherry Belle dipunundhuh tanggal 25 Fèbruari 2012
  2. Cherry Belle dipunundhuh tanggal 26 Fèbruari 2012