Cherrybelle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Cherry Belle
Cherry Belle2.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban ChiBi
Saka Flag of Indonésia Jakarta, Indonesia
Génre Pop, dance, electronica
Mangsa akarya 2011 - sapunika
Labèl Catz Records (2011-sapunika)
Universal Music Indonesia (distributor)
Sana jaringan Situs resmi Cherry Belle
Forum resmi Cherry Belle
Anggota Angel
Cherly (leader)
Christy
Kezia
Felly
Gigi
Ryn
Steffy
Tilas anggota Devi (27 Feb 2011 - 12 Apr 2012)
Wenda (27 Feb 2011 - 12 Apr 2012)

Cherry Belle (dipuncekak ChiBi) inggih punika grup musik saking Indonesia ingkang madheg saking satunggalipun audhisi, ingkang nengenaken talenta sarta swanten, kawasisian mbeksa utawi ngedance, lan ugi penampilanipun rupawan utawi ayu sulistya ing warni.[1] Grup musik punika dipundamel nalika tanggal 27 Februari 2011 lam nggadhahi anggota cacahipun sangang (9) tiyang: Devi Noviaty, Sarwendah Tan, Yefany F, Christy Saura Noela Unu, Jessyca Stefani Auryn, Brigitta Cynthia, Cherly Yuliana Anggraini, Anisa Rahma, lan Margareth Angelina U.T.[1] Sedaya personilipun nggadhahi yuswa kinten-kinten 20 taun lan nggadhahi bakat nyanyi lan nari.[1] Grup punika kainspirasi saking Korean girlband'.[1]

Nami Cherry Belle piyambak asalipun saking tembung Cherry ingkang tegesipun 'manis', lan Belle ingkang tegesipun 'ayu'.[1] Tembung Chibi ingkang asring dipunpajang ing sawingkingipun nama personilipun, punika cekakan saking Cherry Belle, ugi saged nggadhahi teges alit lan lucu.[1]

Personel[sunting | besut sumber]

Sapunika[sunting | besut sumber]

Nama
panggung
Nama
lahir
Tanggal lahir Tempat lahir
Steffy Steffany Margaretha Aay

31 Maret 1993 (umur 23) || Bandung

Kezia Kezia Karamoy

15 Maret 1993 (umur 23) || rowspan="2"|Jakarta

Angel Margareth Angelina

5 Oktober 1990 (umur 25)

Anisa Anisa Rahma

12 Oktober 1990 (umur 25) || Bandung

Christy Christy Saura Noela Unu

26 Désèmber 1990 (umur 25) || rowspan="2"|Jakarta

Felly Yefani Filliang

21 Fèbruari 1991 (umur 25)

Cherly Cherly Yuliana Anggraini

21 Juli 1991 (umur 24) || Pekanbaru

Ryn Jessyca Stefani Auryn

30 Januari 1993 (umur 23) || rowspan="2"|Jakarta

Gigi Brigitta Cynthia

9 Juli 1993 (umur 22)

Mantan[sunting | besut sumber]

Nama
panggung
Nama
lahir
Tanggal lahir Tempat lahir Tanggal hengkang
Devi Aurelia Devi Novianty

25 Novèmber 1987 (umur 28) || Bandar Lampung || rowspan="2" align="right"|12 April 2012

Wenda Sarwendah Tan

29 Agustus 1989 (umur 26)|| Jakarta

Mulan Mulan Jameela

23 Agustus 1979 (umur 36) || Garut || rowspan="2" align="right"|Juli 2014

IDP Indah Dewi Pertiwi

30 Januari 1991 (umur 25) || Bogor

Maya Maia Estianty

26 Januari 1976 (umur 40) || Surabaya || rowspan="2" align="right"|Juli 2014

Rossa Sri Rossa Roslaina Handiyani

9 Oktober 1974 (umur 41) || Sumedang

Lia Lia Natalia

9 Désèmber 1981 (umur 34) || Jakarta || rowspan="2" align="right"|Juli 2014

Olivia Maria Olivia Budiman

20 Désèmber 1989 (umur 26) || Surabaya

[2]

Kiprahipun[sunting | besut sumber]

Cherry Belle ingkang ngusung gaya musik ala girlband K-Pop punika pisanan tampil ing acara Inbox, nalika tanggal 18 Juni 2011.[1] Cherry Belle tampil kanthi single perdana Dilema, ingkang dados hit single saking album Cherry Belle.[1]

Diskografi[sunting | besut sumber]

LOVE IS YOU (2011)

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Cherry Belle dipunundhuh tanggal 25 Februari 2012
  2. ^ (id)Cherry Belle dipunundhuh tanggal 26 Februari 2012


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cherrybelle&oldid=980215"