Cherrybelle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cherry Belle
Cherry Belle2.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban ChiBi
Saka Indonésia Jakarta, Indonesia
Génre Pop, dance, electronica
Mangsa akarya 2011 - sapunika
Labèl Catz Records (2011-sapunika)
Universal Music Indonesia (distributor)
Sana jaringan Situs resmi Cherry Belle
Forum resmi Cherry Belle
Anggota Angel
Cherly (leader)
Christy
Kezia
Felly
Gigi
Ryn
Steffy
Tilas anggota Devi (27 Feb 2011 - 12 Apr 2012)
Wenda (27 Feb 2011 - 12 Apr 2012)

Cherry Belle (dipuncekak ChiBi) inggih punika grup musik saking Indonesia ingkang madheg saking satunggalipun audhisi, ingkang nengenaken talenta sarta swanten, kawasisian mbeksa utawi ngedance, lan ugi penampilanipun rupawan utawi ayu sulistya ing warni.[1] Grup musik punika dipundamel nalika tanggal 27 Februari 2011 lam nggadhahi anggota cacahipun sangang (9) tiyang: Devi Noviaty, Sarwendah Tan, Yefany F, Christy Saura Noela Unu, Jessyca Stefani Auryn, Brigitta Cynthia, Cherly Yuliana Anggraini, Anisa Rahma, lan Margareth Angelina U.T.[1] Sedaya personilipun nggadhahi yuswa kinten-kinten 20 taun lan nggadhahi bakat nyanyi lan nari.[1] Grup punika kainspirasi saking Korean girlband'.[1]

Nami Cherry Belle piyambak asalipun saking tembung Cherry ingkang tegesipun 'manis', lan Belle ingkang tegesipun 'ayu'.[1] Tembung Chibi ingkang asring dipunpajang ing sawingkingipun nama personilipun, punika cekakan saking Cherry Belle, ugi saged nggadhahi teges alit lan lucu.[1]

Personel[besut | besut sumber]

Sapunika[besut | besut sumber]

Nama
panggung
Nama
lahir
Tanggal lahir Tempat lahir
Steffy Steffany Margaretha Aay (1993-03-31) 31 Maret 1993 (umur 23) Bandung
Kezia Kezia Karamoy (1993-03-15) 15 Maret 1993 (umur 23) Jakarta
Angel Margareth Angelina (1990-10-05) 5 Oktober 1990 (umur 25)
Anisa Anisa Rahma (1990-10-12) 12 Oktober 1990 (umur 25) Bandung
Christy Christy Saura Noela Unu (1990-12-26) 26 Dhésèmber 1990 (umur 25) Jakarta
Felly Yefani Filliang (1991-02-21) 21 Fèbruari 1991 (umur 25)
Cherly Cherly Yuliana Anggraini (1991-07-21) 21 Juli 1991 (umur 25) Pekanbaru
Ryn Jessyca Stefani Auryn (1993-01-30) 30 Januari 1993 (umur 23) Jakarta
Gigi Brigitta Cynthia (1993-07-09) 9 Juli 1993 (umur 23)

Mantan[besut | besut sumber]

Nama
panggung
Nama
lahir
Tanggal lahir Tempat lahir Tanggal hengkang
Devi Aurelia Devi Novianty (1987-11-25) 25 Novèmber 1987 (umur 28) Bandar Lampung 12 April 2012
Wenda Sarwendah Tan (1989-08-29) 29 Agustus 1989 (umur 27) Jakarta
Mulan Mulan Jameela (1979-08-23) 23 Agustus 1979 (umur 37) Garut Juli 2014
IDP Indah Dewi Pertiwi (1991-01-30) 30 Januari 1991 (umur 25) Bogor
Maya Maia Estianty (1976-01-26) 26 Januari 1976 (umur 40) Surabaya Juli 2014
Rossa Sri Rossa Roslaina Handiyani (1974-10-09) 9 Oktober 1974 (umur 41) Sumedang
Lia Lia Natalia (1981-12-09) 9 Dhésèmber 1981 (umur 34) Jakarta Juli 2014
Olivia Maria Olivia Budiman (1989-12-20) 20 Dhésèmber 1989 (umur 26) Surabaya

[2]

Kiprahipun[besut | besut sumber]

Cherry Belle ingkang ngusung gaya musik ala girlband K-Pop punika pisanan tampil ing acara Inbox, nalika tanggal 18 Juni 2011.[1] Cherry Belle tampil kanthi single perdana Dilema, ingkang dados hit single saking album Cherry Belle.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

LOVE IS YOU (2011)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Cherry Belle dipunundhuh tanggal 25 Februari 2012
  2. ^ (id)Cherry Belle dipunundhuh tanggal 26 Februari 2012


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cherrybelle&oldid=1088951"