Electropop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suwasana konser musisi elektropop ing London

Electropop (misuwur kasebat technopop, utawa Synthpop) punika wagun saking musik elektronik populer ingkang migunakaké synthesizer minangka instrumen musikal dominan, ingkang ngasilaké kalancarake lan misuwur ing taun 1978 ngantos 1981. Genre musik punika dipunuri-uri déning popularitas lan gadhah prabawa wiwittaun 2000-an. Electropop utawi saged dibun serat Electro-pop punika asma/jeneng cekak inggkang dipunpendet déning tembung electronic pop.[1])

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. T. Cateforis (2011), Are We Not New Wave?: Modern Pop at the Turn of the 1980s, Ann Arbor MI: University of Michigan Press, k. 51, ISBN 0472034707 .